Altar of Plagues - White Tomb (2009)

Ierland
Label: Profound Lore

1. Earth (27:03)
  2. Through the Collapse (22:56)
Dit is prachtige epische progressieve black metal. Eén van de beste harde platen die ik dit jaar gehoord heb.
Twee nummers in 4 delen, die groots en meeslepend zijn terwijl ze meanderen van hard naar melancholisch.
Een beproefd recept, maar grandioos uitgevoerd.

avatar van andnino
Inderdaad redelijk toffe muziek. Een soort Wolves in the Throne Room dat het wat vaker rustig aan doet. Ik moet nog even tot een eindoordeel komen, maar ik begin geloof ik al wel wat op te bouwen met deze band. Hun gratis te downloaden demo Through the Cracks op the Earth klonk nog een stuk krakkemikkiger, maar ook dat had toch wel een grote charme.

avatar van Metalhead99
Erg goed album voor liefhebbers van Wolves in the Throne Room, etc.

thedude1975
Hm, deze moet ik ook maar eens luisteren. WitTR vind ik best leuk op z'n tijd en het laatste album van deze band klonk niet onaardig.

Mooie hoes trouwens.

avatar van Fred Zed
Zalige cd, heeft zoveel ritme veranderingen, geniaal gewoon.
Kan mezelf niet echt een metalhead noemen, maar deze muziek waardeer ik wel.
Onder de noemer epic post apocalytic ambient black metal oid
---als ze niet te vinden is in de local cd wat zeer waarschijnlijk is, gewoon zoeken op deezer,itunes of 7digital--no fuzz

avatar van AOVV
Dit maakt indruk, zeg. Ik kende van deze band enkel hun album 'Mammal', maar ik was er niet ondersteboven van. Dat is hier wel even anders!

Sfeervolle, donkere black metal, die je in een soort trance brengt.

avatar van Lau1986
Een prachtig album van deze band. Post-Black metal genoemd? Ik hoor in ieder geval een album met een prachtige sfeer. Vooral het eerste nummer doet het hier erg goed, maar ik begin de B kant ook steeds meer en meer te waarderen. Puur genieten.