Herman van Veen - Rode Wangen (1989)

Alternatieve titels: In Vogelvlucht voor Kinderen | 20 Jaar Kinderliedjes

Label: Harlekijn

1. De Clowns (3:43)
  2. Toveren (3:23)
  3. Dikkertje Dap (2:16)
  4. Praatjes (4:21)
  5. Dansliedje (2:03)
  6. Zo Vrolijk [1989] (1:59)
  7. Mengelmoes (2:44)
  8. Kusje (3:16)
  9. Opzij [1989] (3:02)
  10. Spetter, Pieter, Pater (1:58)
  11. Zeemansliedje (2:02)
  12. Het Schoolplein (2:28)
  13. Kunst en Vliegwerk (2:50)
  14. De Leeuw Is Los (3:51)
  15. Tante en Oom in Laren (2:08)
  16. De Tijd Tikt [1989] (2:37)
  17. Hallo, ik Ben een Zanger (2:13)
  18. Rode Wangen (2:13)
Veel van de liedjes werden o.a gebruikt in de Alfred J. Kwak tekenfilms wat ik me er zo nog van kan herinneren.Staan een paar mooie nummers op waaronder 'De leeuw is los,De tijd tikt en Kunst en Vliegwerk.
Nr.8-Kusje is erg mooi maar ook erg triest. 4* voor dit mooie werk van Herman van Veen.

Dionysos
Dit album heb ik ook in de kast staan. Het is in de eerste plaats jeugdsentiment, de uitzending van Rode Wangen staat nog immer op een stoffige videoband.

Maar ook vind ik de teksten echt goed, zeker als je bedenkt dat het hier kinderliedjes betreft. Herman van Veen is een artiest waar ik echt respect voor heb vanwege zijn poëtische talenten.
Ik bedoel, bij een zin als "Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien" springen toch de tranen in je ogen?

En Dansliedje is gewoon het beste kinderlied ooit geschreven.

Dionysos
Vergeet je niet te stemmen.

avatar van musicboy
Heerlijk album is dit. Je voelt je weer kind en tegelijk krijg je ware poëzie aangeboden. Soms heel vrolijk en uitbundig, dan weer triest en intiem. Grootmeester! Werkelijk een monument!

avatar van wizard
Dit had ik nog op een cassettebandje toen ik klein was. Volgens mij ligt dat ding nog wel ergens in een lade, maar ik vrees dat het geluid niet al te best meer is na 20 jaar.
Iig veel lol gehad van dat bandje

Ive
Deze cd is puur jeugdsentiment van de boveste plank. Liedjes waar vele zijn mee opgegroeid. Deze muziek maken ze gewoon niet meer want liedjes zoals: Toveren, Dikkertje Dap, Opzij, Spetter, Pieter, Pater, Tante en oom in Laren en Hallo ik ben en zanger heb ik toen ik klein was net als de boveste reactie op cassetebandje gehad en teveneens masaal grijs gedraaid. Dit met en simpel radiootje van Fischer Price

Gosh waar is de tijd.

Peter1234
Ik vind dit ook een heel leuk album.
En leuk gemaakt voor kinderen, maar ook volwassenen want ik vind heel veel liedjes leuk.

De Clowns (geweldig)
Toveren
Opzij (voor mij de leukste versie)
Kunst en Vliegwerk
De Tijd tikt (heel mooi)

de allermooiste vind ik de laatste Rode Wangen, zo mooi.