Primal Fear - 16.6 (Before the Devil Knows You're Dead) (2009)

Duitsland
Label: Frontiers

1. Before the Devil Knows You'Re Dead (0:51)
  2. Riding the Eagle (5:00)
  3. Six Times Dead (16.6) (4:02)
  4. Black Rain (6:09)
  5. Under the Radar (5:28)
  6. 5.0 / Torn (7:15)
  7. Soar (4:18)
  8. Killbound (4:15)
  9. No Smoke Without Fire (4:54)
  10. Night After Night (5:03)
  11. Smith & Wesson (4:47)
  12. The Exorcist (4:49)
  13. Hands of Time (4:23)
  14. Cry Havoc * (4:02)
  15. Scream * (4:41)
avatar van Devoo
Ben benieuwd, Primal Fear is altijd al een band geweest die ik erg goed vind! Dus dit album zal ik zeker gaan aanschaffen!

Akron777
Heerlijke cd. Voor ij is Primal Fear weer helemaal terug. Met bad Religion haakte ik eventjes af, maar dit is toch echt weer een krachtig album.

avatar van master-rens
Ben zeer enthousiast over dit album.
Nog even iets vaker luisteren voordat ik een cijfer geef maar dat cijfer wordt minstens 4*

Akron777
Hij is nu helemaal gezakt en kan hem nu ervaren als misschien wel de beste Primal fear plaat zover. Oude klassiekers als Final Embrace of Nuclear Fire (nummer) klinken misschien wel beter, maar deze plaat staat gewoon boordevol krachtige nummers, iets wat vorige albums niet konden waarmaken.

avatar van master-rens
Goed album maar net iets te veel nummers, waardoor ik na 8-10 nummers wel genoeg heb gehad

Akron777
Achja, ik heb zelf liever een goed gevulde cd, dan dat hij over twee schijven word verdeeld.

Ik heb liever 2 platen apart met bijvoorbeeld 7 nummer p. stuk

avatar van Spock2011
Strakke power metal zoals we van Primal Fear gewend zijn. Ongetwijfeld de topper uit hun discografie. Ralf Scheepers is goed op stem, en klinkt echt heel melodieus. Ik vond hem nooit slecht, maar op dit album blinkt hij echt uit. Het is een lekker lange plaat, met veel sterke nummers die eigenlijk niet verveeld.

avatar van Desert
Erg fijn album van deze band. Zonder twijfel een van hun betere. Bruist van energie , is gevarieerd en en weet dat nagenoeg over heel de lijn vol te houden. Leukste nummers vind ik Six Times Dead en Scream. De ballad is ook wel fijn dat het de andere bandleden zijn die de zangpartijen voor hun rekening nemen (drummer uitgezonderd) en Schepers het op het refrein houdt.

avatar van Supersid
Héél sterk album, met als enig minpuntje dat er inderdaad te veel op staat.