Tedje & De Flikkers - Tedje & De Flikkers (1979)

Punk

12. Kinderen de Straat Op
  13. Van Agt
  14. Zwart Leer
avatar van Psycholamp
Echte onvervalste nijmeegse homo-punk! Plaat is nog steeds te koop op internet!

avatar van arcade monkeys
Als de muziek even goed als de groepsnaam en sommige van de titels is dit wel een wereldplaat.

Super geile nichten punk rock uit 1979 top !!!

avatar van RogerV
Whaha wat een plaat zeg

Maar bij het opzoeken op youtube klinkt het nog best vet ook.

avatar van Dibbel
Hier heb ik de LP nog van.
Was vroegah al een must have en collector's item.
Muziek klinkt vrij punky met Doors/Stranglers orgeltje.
En alleen maar homoteksten inderdaad.
Zal hem nog eens van zolder halen binnenkort.

avatar van Earlyspencer
geplaatst:
Geilheid op de baan! Of preciezer: snelheid op de baan. In de nazomer van 1997 praatte de hele wereld over de dood van een Britse prinses in Parijs. Maar in een Amsterdamse platenzaak keuvelde ik over de vroege Doe Maar, dus voor Vrienten toetrad en het allemaal nog wat rauwer klonk. De Mokumse platenboer vertelde me over een oude Nederlandstalige punkband uit Nijmegen, TEDJE EN DE FLIKKERS (T&DF). Hij had er geen platen of cd's van te koop. Maar hij wist me te vertellen dat één of meerdere nummers op de compilatie Uitholling Overdwars te vinden waren. Die had hij helaas ook niet in huis.

Om een onderbewuste reden ben ik de bandnaam nooit vergeten... Twee jaar later bezochten we als geografie-studenten van de Katholieke (!) Universiteit Leuven onze even godvreezende studiegenoten in Nijmegen. In de muziekwinkels aldaar werd ik net niet uitgelachen met mijn vraag naar materiaal van T&DF. Lokale relnichtenmuziek was hen totaal vreemd. In het bekendst liedje over neuken in Nijmegen staat niet de daad maar het schuldgevoel centraal. Gemoraliseer in een park genoemd naar een Frans biermerk kan mij tekstueel toch minder boeien (!) dan het gekreun en de noodkreten van potenrammers-slachtoffers.

Ik denk dat ik kort na de millenniumwende een reportage op de openbare omroep zag - en op videoband zette - over T&DF. Dankzij de aangewakkerde interesse en een zoekertjes-website maakte ik 30 euro over naar iemand die naar eigen zeggen close was met de band. Toen ik de LP maar niet ontving, reageerde die: "Ik heb die daadwerkelijk opgestuurd maar ik heb nog bakken vol. Ik stuur je wel een tweede exemplaar." Die verzending kende wel een happy end. Ik heb de plaat ondertussen ruim twintig jaar, maar speelde ’em wellicht niet meer dan drie keer af.

Soms is de reis leuker dan de bestemming - of in dit geval: de zoektocht die spannender is dan het hebbeding zelf of de typerende klederdracht in zwart leer. De provinciale boerenkinkels Brood, Doe Maar, Normaal en deze T&DF indachtig, vraag ik me af of er ook veel grachten-gorgelaars en andere Randstedelingen tot zo’n aanstekelijke herrie in staat waren. Danny de Punk (sic) die iedereen de kolere toewenste, kwam misschien nog het dichtst in de buurt. Mijn goede voornemen: Tedje en de Flikkers binnenkort nog eens een beurt geven. Om de Nijmeegse vader des vaderlands uit het raam van een kraakpand te flikkeren, ben ik schroomloos te laat.