Kongh - Shadows of the Shapeless (2009)

1 stem

Zweden
Label: Trust No One

1. Unholy Water (11:32)
  2. Essence Asunder (15:12)
  3. Tänk På Döden (4:24)
  4. Voice of the Below (9:37)
  5. Shadows of the Shapeless (15:53)
lambf
De vorige van Kongh was leuk, maar deed net iets te opzichtig Crowbar na. Overtreffen deed het die band dan ook niet, maar het bevatte wel potentie voor de toekomst.

Nu is er een nieuwe, bijna onopvallend was hij voorbij geslopen, maar door een toevallig bezoek op de myspace werd ik ervan op de hoogte gesteld. Ik ben benieuwd, wat zullen ze gedaan hebben, verandering of toch weer Crowbar nagaan...

Blij verast kan ik vaststellen dat ze een andere richting in zijn geslagen. Stoner rock is het nu, of rock.........stoner metal dan. Een indrukwekkend geluid wat ze uit hun gitaren weten te stampen. Hoewel ze nu niet de hardste of zwaarste zijn, mag het toch wel zijn mannetje staan. Ook vocaal zijn ze een andere richting ingegaan, de zanger zijn stem is een stuk schorrer dan voorheen, maar je kan betwijfelen of dat gekomen is doordat de zanger gewoon schoor is geworden of dat ze het expres zo willen. Nadelen zijn er natuurlijk ook, en dat is dat het stoner is, niet een van mijn lievelingsgenres. Die gitaarlicks klinken wel leuk hoor, en de riffs klinken dan wel gaaf, ik houd niet van dat typische geluid helaas.

avatar van essence
Dit steekt toch wel boven 80% van de stoner releases uit. Heel log en meeslepend geluid. Hun "stoner" wordt dan ook gekruid door diverse invloeden (sludge, doom, ...) en slimme songstructuren. De riffs zijn inderdaad heel ferm. Meeslepende shit!