Asher Roth - Asleep in the Bread Aisle (2009)

Label: SRC

1. Lark on My Go Kart (2:54)
  2. Blunt Cruisin' (3:36)
  3. I Love College (4:01)
  4. La Di Da (3:47)
  5. Be by Myself (4:22)

met Cee-Lo

6. She Don't Wanna Man (3:36)

met Keri Hilson

7. Sour Patch Kids (4:29)
  8. As I Em (4:19)

met Jazze Pha

11. His Dream (4:35)

met Miguel

12. Fallin' (4:12)
  13. Perfectionist * (3:51)

met Beanie Sigel en Rock City

14. The Lounge * (4:15)
  15. Y.O.U. * (3:53)

met Slick Rick

avatar van Facedown
Ik moet toegeven dat I Love College mijn huidige guilty pleasure is...

avatar van Game
Leuke muziek voor als je op de middelbare school zit.

avatar van Murdock
Ik moet zeggen dat ik het een redelijk geslaagd album vind, vooral Be by Myself springt er echt bovenuit.
De featuring met Chester French viel me een beetje tegen, omdat ik het album eigenlijk heb gecheckt door de CF featuring.

ik ben benieuwd, voor mij is het toch wel next best op het moment

Vind het ook wel een meevaller, want de flarden die ik hier voor al van'm gehoord had, deden mij niet echt veel... (zeker niet gezien de hype die hij in de toch in de amerikaanse hiphopblogsosphere veroorzaakt)

Beat keuze is nice, en hoewel ik soms het idee heb dat hij het allemaal iets té tongue-in-the-cheek doet, vind ik zijn content ook wel enterainend...

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Een nietzeggend album en dat bedoel ik nog niet eens zo heel negatief. Ik heb het nu twee keer beluisterd en het is mij maar half bij gebleven. Het is niet slecht en het is niet goed (voor mij dan). Asher Roth heeft geen bijzondere stem en tekstueelboeit hij mij in ieder geval niet. Er staan helaas wel veel magere gastbijdrages op waardoor ik wel op een onvoldoende uitkom. Productioneel is het net als de raps weinig opvallend, maar het luistert wel weg (en nee ik ben niet het woordje 'goed' vergeten).

Mezelf
Nietszeggend. Daarmee is de aap uit de mouw. Want hier zit totaal geen bezieling in. Alles kabbelt in één tempo door, zonder inhoud. Zijn stem is ook niet al te enthousiast. Kortom; er ontrbeekt bij mij heel veel. Je kunt echter niet ontkennen dat het een geheel is. Het is een saai geheel.

avatar van Silky & Smooth
Y.O.U. met Slick Rick is wel een leuk nummer.. maar zie hem hier niet staan.

Mr_White
Rhythm & Poetry schreef:

Kan ik me volledig bij aansluiten. Het album biedt echt niets interessants en steekt nergens (en dan bedoel ik ook echt nergens) boven de middelmaat uit.

Rene1979
Wat een drama is dit zeg,....
Ongelovelijk slecht....
Ik ga voor de verandering onder R&P zitten...

1.5

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Hij is in een rijke buurt opgegroeid, had aanvankelijk niets met rap en wordt vergeleken met Eminem. Deze omschrijving hoort bij de door Jay-Z afgewezen Asher Roth. Onder de vleugels van LOUD/SRC mag hij debuteren met zijn naar eigen zeggen feestelijke album: Asleep in the Bread Aisle.
De vergelijking met Eminem is treffend: Asher is qua stem een prima imitator van zijn blanke collega-rapper. Maar waar Eminem vaak met kritische, soms deprimerende teksten op de proppen komt, maakt Asher er een groot feest van. Asleep in the Bread Aisle kent onderwerpen die naadloos op elkaar aansluiten. Zo komt het studentenleven veelvuldig aan bod, in combinatie met alcohol, drugs en seks. Een quote als “Um, that party last night was awfully crazy, I wish we taped it//I danced my ass off and had this one girl completely naked, drink my beer and smoke my weed but my good friends is all I need//Pass out at 3, wake up at 10, go out to eat then do it again” (I Love College) laat prima zien waar het album voor staat.

Veel meer dan soms grappige, maar even vaak onzinnige raps heeft Asher Roth niet te bieden. Waar Eminem nog genoeg kan variëren met zijn stem, kan deze rapper dat absoluut niet. Dat is dan ook één van de redenen dat dit Asleep in the Bread Aisle veel te snel gaat vervelen. Maar dit is niet het enige obstakel, want ook de producties houden de aandacht niet vast. Oren Yoel, die het leeuwendeel produceert, blijkt een eentonige producer te zijn. Hij probeert een rockend geheel te componeren, maar daarin slaagt hij niet. Kale drums vormen de onderlaag voor de vaak irriterende synths. En ook het cliché gitaarspel wat vaak te horen is, blijft ver onder de maat. De term kitsch-rock lijkt haast uitgevonden te zijn voor de producties op dit album.

Dat Asher Roth ook serieus kan zijn, bewijst hij heel even met As I Em. Dit is dan ook meteen het meest opvallende en qua inhoud interessantste nummer. Asher rapt over de vergelijking die wordt gemaakt tussen hem en Eminem; zelf vindt hij dit erg vervelend en hij is het dan ook meer dan zat. “Now the masses think that Asher wants to be a Marshall Mathers//They say ‘Asher’s not a rapper, nah his ass is just an actor” zijn de woorden waarmee hij dit gevoel omschrijft. Na dit nummer gaat hij weer op de oude voet verder. Melige nummers volgen elkaar in snel tempo op. Interessant wordt het nergens meer, laat staan leuk.

Zowel Asher Roth als de producties op Asleep in the Bread Aisle scoren een ruime onvoldoende. Ze matchen qua eentonigheid nog wel met elkaar, maar daar is dan ook alles mee gezegd. In een dronken bui zal Asleep in the Bread Aisle een alleraardigst album zijn en zal er vast en zeker een lach verschijnen bij de luisteraar. In nuchtere toestand is het niets meer dan een melig en op den duur lichtelijk vervelend plaatje.

Bron: www.hiphopleeft.nl

nou nou dat valt allemaal best mee.Ik vind het een stabiel debuut, alleen mag hij bij het volgende album iets meer de diepte in duiken. Beats zijn over het algemeen in orde + I love college is voor mij één van de tracks van het jaar.

X-man
Rhythm en Poetry, goed review! Maar het is toch wel duidelijk dat het album bij jou niet de juiste snaar kan raken. Ik hou wel van die flauwe, melige Amerikaanse studentenhumor, zoals terugkomt in de filmseries American Pie en Van Wilder.

Daarom kan ik dit album best waarderen. Toegegeven; top wordt het nergens, daarvoor is het ook te eentonig en zijn de onderwerpen te oppervlakkig.

Maarja voor mij is het gewoon een Amerikaanse studentencomedy in audioformaat, en dat bevalt me best. Maar zoals al gezegd, muzikaal gezien is het niet veel natuurlijk. Zit dan ook te twijfelen tussen een 2 en een 3. Voorlopig een 2,5 dan maar..

RedLightCityBoy
Game schreef:
Leuke muziek voor als je op de middelbare school zit.

Valt wel mee hoor.

The Opinionated
Een aantal leuke nummers en al bij al een geslaagd debuut. Alleen inhoudelijk stelt het weinig voor.

The Opinionated schreef:

Dit is een man die niets maar dan ook niets toevoegd aan de hedendaagse hip hop scene.

The Opinionated
Rene1979 schreef:

Waarom quote je mij?

avatar van Jurrien
Asher Roth is zeker geen geweldige rapper, maar dit album luistert gewoon lekker weg. I Love College vind ik alleen een zeer matige track. Tracks als Fallin en His Dream vind ik wel van redelijke kwaliteit. Ook mooi dat de titel van het album totaal geen connectie heeft met het album, gewoon een random titel, totaal nutteloos.

Blunt Cruisin is trouwens een redelijk smokers anthem.

avatar van MAS
MAS
Vind Asher Rot echt 3 x niks. Het enige leuke nummer dat ik van hem ken is met Slick Rick en die staat hier niet eens op.

The Opinionated schreef:

Waarom quote je mij?

Was een foutje

avatar van Jurrien
Heb dit album weer geluisterd en gaat toch iets omhoog. Vind Asher Roth wel een sympathieke jongen en de beats zijn toch redelijk lekker.

avatar van Boy
Boy
Sympathieke knul inderdaad, maar vind het album toch nét iets te eentonig en saai,

avatar van Silky & Smooth
Ik moet zeggen dat dit gewoon een erg leuk album is. Topkwaliteit qua lyrics, onderwerpen en flow moet je niet verwachten natuurlijk.
Het goede komt gewoon door het onderwerp. Asher Roth heeft als rode draad college gekozen. Hij blijft in dat straatje en gaat, bijvoorbeeld niet de stoere gangsta rapper, uithangen. Hij rapt lekker over schoolmeisjes, weed, drank, feesten en nog meer weed. Zijn flow past hier wel weer goed bij, lekker relaxed. Daarbij komt dat sommige nummers als I Love College overeenkomen met collegefilms als American Pie. En aangezien ik dat altijd wel kan waarderen bevalt mij deze muziek ook.Hij is vaak erg grappig in zijn teksten.

Ik heb best wel genoten van dit album, dus 3,0*. Bad Day, I Love College en Y.O.U. zijn de hoogtepunten. Slick Rick is echt cool!

Improvision
Best wel leuk, vooral Lark on My Go-Kart en natuurlijk I Love College.

avatar van Elohim
1,0
echt helemaal niks dit. totaal niks.

De Schaafkaas
Ik houd echt van die drumbeats.

avatar van Shelter
Lark On My Go Kart is echt vet, I Love College heeft een vette sample en beat en die tekst is gewoon heel cynisch niet slecht, Bad Day erg melig maar wel ok.

She Dont Wanna Man is echt een kut track slechtse van het album, Lions Roar is een verneukte kopie van Qtip-Vivrant Thing soort van.

Op zich kan Asher Roth wel rappen maar hier staan gewoon teveel echt slechte tracks op en maar 2 goede. Hij heeft een track ooit gemaakt met Consequence die vet was daarom dit album gechecked, valt tegen. 2*

avatar van Silky & Smooth
Hoe vaker ik dit album beluister des te minder ik de lage cijfers begrijp. Asher Roth op een manier die bij hem past en dat doet hij erg goed. Heel erg goed zelfs. Erg lekker album!