DJ Krush - Jaku (2004)

Electronic / Hip-Hop
Label: Red Ink

1. Still Island (5:06)

met Shuuzan Morita

2. Road to Nowhere (3:21)
  3. Nosferatu (3:45)

10. Pretense (3:02)
  11. Slit of Cloud (6:25)

met Akira Sakata

12. Passage (1:36)
  13. Beyond Raging Waves (4:23)

met Shin'ichi Kinoshita

14. Distant Voices (3:22)
  15. Song 2 (4:58)
Ontzettend lekker hip-hop album. Krush welke eindelijk experimenteerd met Japanse/ aziatische instrumenten levert hier een album af wat staat.
Beste tracks zijn zonder meer "Slit of a Cloud" & "Beyond Raging Waves"

Hypnotiserend maar lekker.

avatar van hiphopmaster
Wat maakt DJ Krush meesterlijke muziek zeg. Dit is het 2e album dat ik ken van DJ Krush (Stepping Stones was de eerste) en dit zal zeker niet de laatste zijn.
Ieder nummer heeft zijn eigen sfeer, maar neemt niet weg dat dit album wegluistert als één grote trip. Ook de nummers met Mr. Lif en Aesop Rock vallen niet uit de toom.
Geen enkel nummer is minder goed, maar als ik móét kiezen wat de lekkerste zijn ga ik voor: Distant Voices, Still Island, Deck-Athron en Univearth.

Conclusie: een aanrader en goed voor 4,5*!!!

avatar van Osiris Apis
Dit is voor mij ook het 2e album die ik ken van Krush. 'Zen' is de andere. Dat album vind ik iets minder als deze.
Dit album vind ik erg goed. DJ Krush zet een erg mooie sfeer neer., o.a. door de Japanse instrumenten. En de mc's zorgen voor een goede afwisseling.

avatar van MurryMusic
Deze werd mij aangeraden omdat ik Endtroducing kon waarderen. Ik moet wel zeggen dat ik Endtroducing van DJ Shadow een stuk beter vind, maar dit album is ook goed. Ik heb hem nog maar twee keer beluisterd maar het gaat de goede kant op.
Die oosterse snaar instrumenten komen goed bij me aan, echt chill en die drums op Deck-Athron zijn niet normaal..
Ik was wel verbaasd dat er op deze plaat werd gerapt..
Voorlopig krijg dit een album een 4*

avatar van funkdoc
Heerlijk album als je het in een passende sfeer beluistert. Even de click maken, en dan genieten in eeuwigheid.

avatar van BZN
BZN
yes! weer dope shit van DJ Krush,he is one hell of a hero, een van de betere producers en vooral ook DJ die op onze aardbol rondstruind!

avatar van Dorstlesser
Wow, wat een plaat; ik moet later nog maar eens proberen iets zinnigs te zeggen hierover, maar deze staat al een paar maanden onafgebroken in m'n playlist.

avatar van Shelter
Na lang niet meer gedraaid te hebben, weer eens opgezet en wat een vet album is dit nog steeds.
Hele donkere sfeer, vette beats en goede rappers. De instrumentale tracks hebben een mooie opbouw met mysterieuze samples en toffe beats. Jammer dat Transitions zo kort is, hele vette track. Univearth heeft die typical Japanse hiphop sound, en verrast in het midden.
Decks-athron is lekkere turntablism. Er zit vooral meer afwisseling op dit album vergeleken met andere werk wat ik overigens ook bizar goed vind.

4.5*