Kara's Flowers - The Fourth World (1997)

Label: Reprise

1. Soap Disco (2:40)
  2. Future Kid (4:44)
  3. Myself (3:06)
  4. Oliver (2:38)
  5. The Never Saga (3:58)
  6. Loving the Small Time (3:33)
  7. To Her, with Love (2:52)
  8. Sleepy Windbreaker (3:05)
  9. Pantry Queen (3:46)
  10. My Blue Ocean (3:11)
  11. Captain Splendid (5:59)
avatar van starbright boy
En toen kwam ik er vandaag ineens achter dat Maroon 5 (van die, wat mij betreft, vervelende nietszeggende radiohitjes) dezelfde band is als Kara's Flowers. Daarvan viste ik ooit dit cd'tje uit een uitverkoopbak. Duidelijk anders en een stuk leuker dan Maroon 5. Kara's flowers maakte een soort van rock met een licht poppunk-randje. Een beetje in de slipstream van Weezer. Lang niet zo goed. Maar ik hoor dit duidelijk veel en veel liever dat dan wat ze als Maroon 5 nu doen.

Het album blijkt nog gewoon verkrijgbaar. Ik zat me bijna al rijk te rekenen en te overwegen het ding te verkopen op een of andere veilingsite aan een smachtende Maroon 5-fan

Ik zocht bij Maroon 5 om een paar liedjes te downloaden en toen zag ik "Myself" staan, dat heb ik gedownload en beluisterd. Myself heeft wat weg van Harder To Breath op Songs About Jane maar ik kon Myself nergens vinden. Ik vroeg het bij Songs About Jane en nu kom ik erachter dat Maroon 5 vroeger (een paar jaar geleden) Kara's Flowers heette! Had die naam nou gehouden want Maroon 5 betekent:

Bosnegers 5 .
of de 5 bosnegers hoe je het zelf wil

Louis2703 schreef:

Bosnegers 5 .
of de 5 bosnegers hoe je het zelf wil

Beetje laat, maar Maroon betekent ook donkerbruin. Niet dat dit zo'n diepzinnig woord is, maar dat klinkt wel wat logischer dan bosnegers

ja ik heb dat cdtje ook ooit gekocht na een recensie in de oor meen ik. een paar later bleek dat ze de naam hadden veranderd in Maroon 5