The Spirit that Guides Us - North and South (2004)

Nederland / Denemarken / Japan
Rock / Punk
Label: Sally Forth

1. El Salvadore (3:18)
  2. Defence Mechanism (3:35)
  3. All the Way to the Usa (2:54)
  4. Making Beds in a Burning House (2:56)
  5. Concertina Crash (3:34)
  6. Eyes of a Killer (4:12)
  7. The Blossom Powers (4:13)
  8. Accelerator (2:47)
  9. Protectionism (3:01)
  10. Class of 1998 (4:53)
  11. The Final Hour (3:27)
  12. The Vow to Change (5:36)
avatar van cornucopia
Gave emo. Met pure zang (zelfde zanger als die van This Beautiful Mess) en een krijs-zanger... Lekkere plaat; hoorde pas later dat dit ook zelfs half Nederlands is! Ook zeer energieke live band!

Lekker stevig in ieder geval.

avatar van jurado
kennen jullie het debuutalbum dan niet?? Nog net iets beter dan deze ook zeer goede plaat.

Die heeft bij mij dan ook een half puntje meer

avatar van jurado
maar dat is geen antwoord op mijn vraag.

Maar je kan toch wel zelf de juiste conclusie trekken uit mijn antwoord?

avatar van StuF
ze traden twee dagen terug op in De Helling met This Beautiful Mess in het voorprogramma. vreemde combinatie vond ik het. enige wat de twee bands gemeen hadden was dat de gitarist beide sets begeleiding verzorgde. hij was afkomstig van TSTGU geloof ik.
TSTGU waren trouwens echt geweldig! ik moest even wennen aan hun geluid... vreemdsoortige hardcore/emo; het kwam me steeds bekend voor, vertrouwd, maar ik geloof niet dat ik eerder zo'n zang-combo gehoord heb. a fire inside (afi) misschien, maar daar heeft het muzikaal weer minder mee gemeen. hoe dan ook werkte het aanstekelijk en raakte ik erdoor bevangen. en nu wil ik meer!

avatar van Helicon
Fijne plaat dit. Ik vond het aandeel 'screams' meevallen, had er meer verwacht. Mooie muziek, en natuurlijk de mooiste bandnaam die ik ken.

avatar van beachlicious
Live geweldig, elke keer omver geblazen door de volle sound. Vooral de verzamelaar vind ik een goed album, maar die kom ik hier niet tegen. De dvd met livemateriaal is ook een aanrader!!