Green on Red - No Free Lunch (1985)

Label: Mercury

1. Time Ain't Nothing (3:16)
  2. Honest Man (2:08)
  3. Ballad of Guy Fawkes (3:54)
  4. No Free Lunch (3:22)
  5. (Gee Ain't It Funny How) How Time Slips Away (3:12)
  6. Jimmy Boy (4:11)
  7. Keep On Moving (4:13)
  8. Smokestack Lightning * (13:31)

avatar van frolunda
Heb door de jaren heen toch wel redelijk veel van Green on red gehoord (radio,uitgaansgelegenheden en cassette's),heb ze zelfs nog eens live gezien op Pandora's music box maar hun albums heb ik nooit echt benoemd en gewaardeerd qua cijfer.
Met Gas food lodging,ook uit 1985 was ik nog het meest bekend maar het openingsnummer van deze,Time Ain't Nothing is toch wel mijn all-time Green on red nummer (voor zover ik ze ken).
De band die oorspronkelijk uit Tuscon,Arizona afkomstig was,en later vanuit Los Angeles opereerde,werd begin jaren tachtig soms nog wel tot de 'Paisley Underground' (voor zover ik weet een combinatie van psychedelica,Byrds vocalen en underground garage rock) gerekend maar bediende zich later voornamelijk van een woestijn-achtige country rock .
Naast het fantastische Time Ain't Nothing is er nog wel meer moois te vinden op No Free Lunch.(Gee Ain't It Funny How) How Time Slips Away en Jimmy Boy zijn erg sterke songs en zelf het wat jolige titelnummer mag er zijn.De sound op dit tevens veelzijdige mini album gaat soms nogal richting pop maar door scherpe,authentieke vocalen van Dan Stuart blijft het rauwe randje behouden.
Prima plaat.

avatar van Samimo
Via de radio...vpro wilde wereld...ontdekte ik deze plaat. Ik was/ben vd punk, maar om 1 of andere reden vind ik deze "country" ook erg goed. Net zoals Blood on the saddle.

Sterke Green On Red plaat dit