Engelbert Humperdinck - Ultimate Collection (2000)

1 stem

India
Label: Hip-O

1. Release Me (And Let Me Love Again) (3:21)
  2. After the Lovin' (3:55)
  3. A Man Without Love (Quando M'Innamoro) (3:21)
  4. Winter World of Love (3:22)
  5. When There's No You (3:01)
  6. This Moment in Time (4:13)
  7. Les Bicyclettes de Belsize (3:14)
  8. The Way It Used to Be (3:11)
  9. There Goes My Everything (2:55)
  10. Am I That Easy to Forget (3:08)
  11. I Never Say Goodbye (3:53)
  12. In Time (3:14)
  13. Another Time, Another Place (3:03)
  14. I'm a Better Man (For Having Loved You) (2:50)
  15. My Marie (3:08)
  16. Sweetheart (3:01)
  17. The Last Waltz (2:59)
avatar van LucM
Veel van de nummers van de (wel degelijk samengestelde) compilatie worden nu nog regelmatig gedraaid en destijds (tweede helft jaren '60) was Engelbert Humperdinck enorm populair met name bij huisvrouwen. Voor mij is het toch wat te zoet en soms zelf te slijmerig ondanks de status van evergreen dat vele nummers hierop hebben, al vind ik sommige als "A Man Without Love (Quando M'Innamoro)", "The Last Waltz" en "The Way It Used to Be" nog te pruimen. Engelbert Humperdinck mag dan zangtechnisch OK zijn, het is niet dadelijk aan mij besteed. Eigenlijk één van de weinige artiesten uit de jaren '60 waar ik niet veel mee heb.

Father McKenzie
De melige variant op Tom Jones heb ik Humperdingetje altijd gevonden.

En ik vergeef hem nooit dat hij The Beatles hun allerbeste single, zijnde Penny Lane/Strawberry Fields Forever in 1967 van nummer één gehouden heeft met dat verschrikkelijke zeemzoete "Please Release Me", de zeemzoete slijmjurk!

Maar ik ga geen anti-score geven, neen, dat vind ik erover!

avatar van LucM
Engelbert Humperdinck verkocht destijds - ongelofelijk maar waar - meer singles dan the Beatles, maar schijnbaar is hier niemand meer geïnteresseerd. En 'artiesten' als Rihanna of Britney Spears (die ik nog wat erger vind) verkopen nu hun platen als zoete broodjes, maar zijn er over 40 jaar nog zoveel geïnteresseerden?