Oscar Benton - Bensonhurt Blues (1981)

1 stem

Blues
Label: EMI

1. Bensonhurst Blues (3:36)
  2. Wooly Booly Boogie (3:12)
  3. Draggin' Round (10:23)
  4. Roll on Sweet Mississippi (3:51)
  5. Today Is Yesterday Tomorrow (4:06)
  6. Stop What You're Doing (2:55)
  7. Took Me a Long Time (5:00)
  8. Come Back (2:36)
avatar van heicro
De plaat ken ik niet, maar "Bensonhurst Blues" wordt gebruikt als titeltrack voor de speelfilm La Peau d'un Flic met Alain Delon. Het levert Oscar Benton een wereldhit op. Echt een geweldig nummer.

avatar van heicro
Het is me toch gelukt. Ik heb een oude lp van Oscar Benton op de kop weten te tikken bij een kringloopwinkel in Almere.
Ik schaam me er niet voor, want ik ben een echte verzamelaar van oude juweeltjes.
Mijn intuitie zei gewoon dat dit album, mede door "Bensonhurst Blues" van een hoog niveau moest zijn.
Jullie moesten eens weten wat ik al niet bij diverse kringloopwinkels heb weggehaald. Werkelijk juweeltjes soms en dat voor gemiddeld 1 euro.
Dit album is, hoewel hij hier en daar behoorlijk kraakt, zeer zeer de moeite waard.
Deze vergeten Hollander verdiend eigenlijk meer aandacht.

Hendrik68
Nou die aandacht is er dan eindelijk. Het legendarische Bensonhurst Blues is nieuw leven ingeblazen vanuit de dance scene en Benton werkte zelf maar al te graag mee. Zie hier het artikel uit Bluesmagazine.nl: Dutch Blues Hall Of Famer Oscar Benton breekt na 30 jaar weer door met gemixte hit - bluesmagazine.nl