Mark Kozelek - Lost Verses Live (2009)

Folk / Rock
Label: Caldo Verde

1. Unlit Hallway (4:41)
  2. Carry Me Ohio (6:12)
  3. Four Fingered Fisherman (3:14)
  4. Moorestown (5:10)
  5. Salvador Sanchez (3:39)
  6. Heron Blue (7:10)
  7. Lost Verses (7:56)
  8. Tiny Cities (2:49)
  9. Lucky Man (6:09)
  10. Send in the Clowns (3:02)
  11. Harper Road (4:40)
  12. Tonight in Bilbao (8:48)
  13. Blue Orchids (6:01)
  14. Katy Song (4:22)
avatar van thebestfreaks
De 'zoveelste' acoustische live-uitgave van Kozelek. Hij wordt weer ondersteund door zijn vaste gitarist Phil Carney. Zit ik hier op te wachten ? Ja ja ja !
Na een van de mooiste cd's die Kozelek heeft uitgebracht (April van Sun Kil Moon) worden die en meer nummers in uitgeklede versie gepresenteerd. De twee eerste nummers zijn te horen op Myspace en zijn wat mij betreft veelbelovend! En als afsluiter Katy Song !!!!

Bij de huidige bestellingsronde wordt er, net als bij 7 Songs Belfast een gratis gelimiteerde live cd (Find Me, Ruben Olivares / Live in Spain) met nog eens 13 nummers meegestuurd.

avatar van thebestfreaks
Pffff, echt prachtig, deze cd. Net als op Find Me, Ruben Olivares / Live in Spain krijgen we een erg mooie setlist gepresenteerd. Het verschil tussen Find me ... en deze is dat ik het geluid op Lost Verses Live wat prettiger vind. Minder echo ...

avatar van tumkie
ik ben een grote fan van Kozelek.
maar acoustisch blijf ik toch steeds ontevreden.
niet dat het slecht gespeeld of gezongen is maar de hele cd kabbelt verder in hetzelfde ritme.
geef mij maar Sunkilmoon en Redhousepainters...

avatar van thebestfreaks
vanaf vandaag op vinyl verkrijgbaar.
"2 piece set. Limited to 100 copies (white) and 100 copies (black) at Caldo Verde. Includes exclusive live versions of 'I Am A Rock', 'Last Tide' and 'Floating'."
Maar ja, dat zal snel gedaan zijn ....

... en gelukkig heeft Aural Exploits er 500 van ieder

avatar van Xel
Xel
Verslavende kabbelende en af en toe babbelende pracht....

avatar van woutorrmusic
Mark's beste live-album

Mark Kozelek neemt hier meer de rol van de bard. Enkel de desolate stem, begeleid door sobere fingerpicking schema's die steeds hetzelfde patroon doorlopen door alle akkoorden. Leonard Cohen is niet mijlen ver weg van hier. Al gebruikte Leonard Cohen meer standaard akkoorden (C, D, Em etc.) . Mark Kozelek lijkt te houden van suspended akkoorden (sus2, sus4).
Hoogtepunten: Blue Orchids, het tweede deel hoort bij het beste dat ik gehoord heb van Kozelek. Een ondergewaardeerd number, denk ik.

Katy's song, één van bekendste nummers van RHP, wordt hier gespeeld in een fingerpicking versie.

Send in the clowns vind ik een mooie cover.