The Zombies - Odessey & Oracle {Revisited} (2008)

Alternatieve titel: The 40th Anniversary Concert: Live at the Shepherd's Bush Empire, London 2008

Label: Absolute

1. Care of Cell 44 (4:06)
  2. A Rose for Emily (2:50)
  3. Maybe After He's Gone (2:59)
  4. Beechwood Park (3:04)
  5. Brief Candles (3:41)
  6. Hung Up on a Dream (3:20)
  7. Changes (3:43)
  8. I Want Her, She Wants Me (3:00)
  9. This Will Be Our Year (2:37)
  10. Butcher's Tale (3:20)
  11. Friends of Mine (2:28)
  12. Time of the Season (4:43)
  13. Tell Her No (2:25)
  14. She's Not There (2:52)
  15. I Love You (3:56)
  16. Sticks and Stones (2:57)
  17. Can't Nobody Love You (2:35)
  18. What Becomes of the Broken Hearted (4:02)
  19. Misty Roses (6:14)
  20. Her Song (4:14)
  21. Say You Don't Mind (3:25)
  22. Keep on Rolling (4:33)
  23. Hold Your Head Up (7:54)
Hoe goed is dit vocaal gezien nog?

Ik heb wel live-opnamen gehoord van een paar jaar terug en die klonken nog heel erg goed. Die stem heeft weinig aan kracht ingeboet. Maar hoe het hier is weet ik niet.

Aha. Ze spelen nml. wat concerten, ook in Arnhem, vandaar. Ik zal deze en een recente bootleg eens proberen.

avatar van ChrisX
Stijn_Slayer schreef:
Hoe goed is dit vocaal gezien nog?

Prima. Heb de dvd en daar is de band aangevuld met wat achtergrondvocalsten om de arrangementen tot hun recht te laten komen.

Prima is inderdaad de juiste benaming. Colin Blunstone is natuurlijk een jaartje ouder geworden, en hij zingt daardoor een stuk lager. Met de originele versies in het achterhoofd vind ik dit toch tegenvallend. Je kunt het The Zombies moeilijk kwalijk nemen dat ze niet meer zo zingen als in de jaren 60, maar ik ga ook niet alsof doen. De harmoniezang vind ik hier vooral tegenvallen. Er is niet veel over van de magische harmoniezang uit hun glorietijd. Dit klinkt haast als een solo optreden van Blunstone.

De nummers worden prima uitgevoerd, maar het is op deze manier toch een soort tweederangs Odessey & Oracle. De lat die zij in het verleden vocaal hebben gelegd ligt nu te hoog. Voor mij is hun (samen)zang hun sterkste punt, en daar moeten ze het nu minder van hebben. Hetzelfde heb ik bij Brian Wilson vandaag de dag, al is Blunstones stem wel wat beter bewaard gebleven dan die van Wilson.

Nog maar eens een recente bootleg zoeken, maar anders laat ik dat concert ook maar schieten.