The Left Banke - There's Gonna Be a Storm (1992)

Alternatieve titel: The Complete Recordings 1966-1969

Label: Mercury

1. Walk Away Renee (2:42)
  2. I Haven't Got the Nerve (2:10)
  3. Pretty Ballerina (2:35)
  4. She May Call You Up Tonight (2:16)
  5. I've Got Something on My Mind (2:47)
  6. Barterers and Their Wives (3:18)
  7. Let Go of You Girl (2:51)
  8. What Do You Know (3:02)
  9. Evening Gown (1:46)
  10. Lazy Day (2:23)
  11. Shadows Breaking Over My Head (2:35)
  12. Ivy Ivy (3:11)
  13. Men Are Building Sand (2:19)
  14. Desiree (2:42)
  15. Dark Is the Bark (3:28)
  16. My Friend Today (3:03)
  17. Sing Little Bird Sing (3:09)
  18. And Suddenly (2:05)
  19. Goodbye Holly (2:56)
  20. In the Morning Light (2:50)
  21. Bryant Hotel (3:24)
  22. Give the Man a Hand (2:33)
  23. Nice to See You (2:41)
  24. There's Gonna Be a Storm (4:16)
  25. Pedestal (3:45)
  26. Myrah (3:21)
avatar van Zachary Glass
Ik denk dat je gerust The Left Banke mag gelijkstellen met het begrip "barokke pop".

Stuk voor stuk fijngepolijste diamantjes van popliedjes - vol orgeltjes, harmonieën en meer van dat moois

Het kan soms wel erg zoetsappig worden, maar als u dat hindert - drink dan tijdens het beluisteren van al dit prachtigs een paar scheuten terpentijn. Op die manier kun je wat meer bitterheid in je leven brengen

avatar van T.O.
Ik had deze toevoeging al min of meer verwacht

avatar van Droombolus
Gatverpillekes wat een mooie comp ! Als uwedelen hierna nog niet genoeg heeft van dit soort lekkers, kan ik van harte het enige album van Montage aanbevelen. Geschreven en geproduceerd door Left Banke kopstuk Michael Brown en hij speelt ook nog eens alle toetsenpartijen ...........

avatar van muziekobsessie
Pretty ballerina is godelijk mooi

avatar van maseddi
Mooie CD die ik een paar maanden geleden gelukkig voor een laag prijsje heb kunnen aanschaffen.

Ik heb elders, nav de cd van de Fleet Foxes, gezegd dat men eens naar deze groep moet luisteren. Maar ja, tegen dovemansoren gezegd. Men vergelijkt de Fleet foxes daar met CSNY en The Beach Boys.
In de jaren 60 werd ook barokke muziek gemaakt door groepen die reeds vergeten zijn. Fever Tree bvb. Hun eerste steekt met kop en schouders uit boven die van de Fleet Foxes