Baby Charles - Baby Charles (2008)

Funk
Label: Record Kicks

1. Treading Water (4:12)
  2. Invisible (4:38)
  3. Coming from a Higher Place (3:09)
  4. Life's Begun (4:52)
  5. No Controlling Me (3:53)
  6. Hard Man to Please (3:57)
  7. Step On (2:58)
  8. Indecision (3:39)
  9. I Bet You Look Good on the Dancefloor (4:28)
  10. Back of My Hand (4:02)
  11. This Time (2:57)
  12. The Sphinx (3:48)
  13. Time Wasting * (3:40)
avatar van Marco dB
Geweldige funk-plaat. Klinkt alsof het nog steeds 1972 is, al had je toen nog geen 'I Bet You Look Good on the Dancefloor'.

avatar van kemm
Dat doen ze inderdaad goed, die sound en de cover!
Echt bijzonder is het allemaal niet meer, en soms zou het zelfs nog beter kunnen (qua interactie tussen de verschillende muzikanten). Verder een complexloos, genietbaar album met enkele bijzonder lekkere funkers!

avatar van Soulistic
Lekker plaatje hoor!
Baby Charles heeft een erg aangename en fijne stem, zet er een strakke band bij, en klaar ben je!
Bijzonder origineel is het inderdaad niet meer in de grote soul revival die momenteel heerst, maar het klinkt zeker erg lekker en funky!
"Indecision" is in mijn ogen het pareltje van dit album!
3,5 ster

avatar van Angelo
Inderdaad een lekker funky album. Alle teksten zijn overigens geschreven door Dionne “Baby” Charles. Natuurlijk zit er voor een album als deze een voldoende in, al is het (net zoals voorganger kemm al opschreef) niet echt bijzonder meer. Onversneden funkalbums vliegen je bij wijze van spreke om de oren. Onderscheiden doet zich dit album ook al niet, maar ik vind het in ieder geval wel prettig om naar funky muziek te luisteren waarop wordt gezongen. Baby Charles heeft een stem die zich perfect leent voor deze funk. Er zit overigens niet heel veel soul in, haar stem straalt naar mijn idee zelfs een bepaalde vorm van koudheid uit, maar dat geeft niet. Instrumentaal is het ook allemaal prima, het album lijkt één grote jamsessie te zijn. ‘No controlling me’ vind ik overigens één van de fijnste nummers op deze plaat, er zit namelijk een lekkere groove in dat nummer, al is de rest ook oké.