menu

Dear Reader - Replace Why with Funny (2009)

mijn stem
3,35 (17)
17 stemmen

Zuid-Afrika
Pop
Label: City Slang

  1. Way of the World (4:05)
  2. Dear Heart (3:57)
  3. Great White Bear (4:05)
  4. Bend (3:37)
  5. Out Out Out (3:00)
  6. Release Me (3:38)
  7. Never Goes (4:04)
  8. The Same (4:30)
  9. What We Wanted (3:51)
  10. Everything Is Caving (7:08)
totale tijdsduur: 41:55
zoeken in:
avatar van Matthijs72
4,0
Schitterende CD die de vocalen van zangeres Cherilyn MacNeil goed laat schitteren. Mooie ingetogen liedjes, die ik in eerste instantie te makkelijk in de lichte poppy hoek geplaatst had. Hier en daar violen, koortjes, maar alles -terecht- in dienst van de melodieuze zang. Stap direct (in 1 week) van 3* naar 4* met serieus uitzicht op meer!

Release Me is een mooie samenvatting van de CD, schiet alle kanten op, dat liedje heeft echt alles.

Gaat dit luisteren mensen!

avatar van Matthijs72
4,0
Matthijs72 schreef:

Release Me is een mooie samenvatting van de CD, schiet alle kanten op, dat liedje heeft echt alles.

Gaat dit luisteren mensen!


Ik heb een download waarvan de titeltracks gehusseld zijn, bedoelde dat Never Goes een topper is in plaats van Release Me

avatar van nognooit
4,0
Prachtige zang met soms dromerige die soms emotioneel krachtig weten te exploderen. Dat is mijn poging om deze muziek te omschrijven.

De eerste paar nummers op het album beginnen rustig en kabbelen wat voort, daarna worden de nummers steeds intenser en afwisselender. Daar schuilt de kracht van dit album.

Doordat sommige nummers, met name de eerste paar, wat voort kabbelen kan ik de cd geen vier en een halve ster geven, wel een mooie vier.

avatar van aERodynamIC
3,5
De stem van Cherilyn MacNeil doet me heel erg denken aan stemmen van andere zangeressen (ik kan er alleen even niet opkomen nu). Maakt verder niet zo veel uit want belangrijker is wat deze cd verder met me doet en ik moet zeggen dat het allemaal prima klinkt. De strijkers en koortjes zijn op zeer mooie wijze heel ingenieus verwerkt in de liedjes waardoor er niet a te veel de nadruk op is komen te liggen maar waar ze wel degelijk een verrijkende functie hebben. In dienst van het geheel dus.

avatar van Fathead
4,0
Ik weet niet zo goed hoe je een nieuw album op deze site plaatst, maar van deze band verschijnt binnenkort een nieuw album: Idealistic Animals. Hopelijk net zo tof als deze!

Gast
geplaatst: vandaag om 08:05 uur

geplaatst: vandaag om 08:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.