Denise LaSalle - Trapped by a Thing Called Love (1972)

Soul
Label: Westbound

1. Trapped by a Thing Called Love (2:40)
  2. Now Run and Tell That (3:20)
  3. Heartbreaker of the Year (2:50)
  4. Goody Goody Getter (2:22)
  5. Catch Me If You Can (3:06)
  6. Hung Up Strung Out (2:40)
  7. Do Me Right (2:57)
  8. The Deeper I Go (2:27)
  9. You'll Lose a Good Thing (2:39)
  10. Keep It Coming (2:35)
  11. It's Too Late (3:14)
avatar van Angelo
Nadat ik vandaag dit album weer eens heb beluisterd, kwam het besef dat ik veel te weinig naar Denise LaSalle luister. Deze -inmiddels- 71 jarige zangeres uit Mississippi heeft namelijk prachtige albums gemaakt. Vooral haar eerste paar albums zijn erg mooi. Qua stem minder zacht dan bijvoorbeeld die van Betty Wright, maar qua muziek zijn er tussen beide dames wel bepaalde overeenkomsten te bespeuren. ‘Trapped by a thing called love’ is een behoorlijk goed album, er staat geen enkele misser op, en de meeste nummers zijn ook nog eens catchy. De arrangementen steken prima in elkaar, en Denise’s stem is werkelijk prachtig te noemen. Swingend en funky, maar tegelijkertijd is het bescheiden gehouden. Het album is naar mijn idee vooral sterk vanwege het constante hoge niveau van de nummers. Mijn favoriete nummers zijn trouwens ‘Catch me if you can’, ‘Keep it coming’ en ‘The deeper I go’.
Het label waarop dit album is verschenen, Westbound, is overigens een label uit Detroit, en heeft prachtige albums uitgebracht die inhoudelijk niets gemeen hebben met het andere bekende label uit die stad: Motown. Behalve dan dat beide labels soulalbums uitbrachten. Westbound stond vrijwel volledig in de schaduw van Motown, en dat vind ik dan ook erg jammer. Al is het maar vanwege hun interessante catalogus.

avatar van joyce19791
Dit vind ik gewoon een heel lekker album. En er staat, voor mij in ieder geval, eingelijk niet 1 misser op. Ik draai dit met heel veel plezier.