Places Of Power - Now Is the Hour (2009)

Label: Frontiers

1. In Your Wildest Dreams (5:06)
  2. Make Me Believe (5:12)
  3. Desires of Our Hearts (5:44)
  4. One Day (4:18)
  5. I Live for You (4:45)
  6. Secrets (5:03)
  7. The Passage (4:34)
  8. Always (4:48)
  9. Hard to Love You (4:24)
  10. Light of My World (5:29)
  11. Path of Least Resistance (4:01)
  12. Places of Power (6:54)
avatar van cooltonic
The new Foreigner is born! Places Of Power is de samenwerking tussen Philip Bardowell (ex Criss, Magdalen). & Bruce Turgon (ex Foreigner, Shadow King, Lou Gramm) beiden geen onbekenden in de A.O.R. scène. Helaas kunnen we niet van een nieuwe band spreken maar eerder van een zoveelste succesrijk project dat uit de Frontiers stal komt. Dit album ‘Now Is The Hour’ is het eerste A.O.R. hoogtepunt van het jaar! 12 Klasse songs sieren dit debuut dat ‘highly recommended’ is voor liefhebbers van Foreigner of het iets stevigere Shadow King. Phil Bardowell zingt de sterren van de hemel en af en toe klinkt hij als Lou Gramm tijdens diens glorieperiode. De plaat kent voornamelijk stevige rocksongs maar af en toe zijn er ook wat popinvloeden te horen. Voor alweer een sublieme productie tekende Dennis Ward. Sublieme Melodic Rock en een duidelijke ‘must have’ voor liefhebbers van het genre maar iets steviger dan het solowerk van beide heren.