Jeff Martin - Live in Dublin (2007)

Canada

3. Hallelujah (5:08)
  4. I Love You (5:25)
  5. The Messenger (7:02)
  6. Oceans (5:01)
  7. Winter Solstice (5:28)
  8. Lament (8:45)
  9. Black Snake Blues (7:06)
  10. In This Time (3:26)
  11. The Kingdom (6:09)
  12. Sister Awake (8:38)
avatar van milesdavisjr
Jeff Martin, in het dagelijkse leven zanger en gitarist van The Tea Party, leverde in 2007 een fraaie live-registratie. Het plaatje bevat solomateriaal maar uiteraard ook songs van zijn band.
Het geheel is semi-akoestisch en wat direct opvalt; de beste man heeft een dijk van een stem, veel power en inhoud.
De geluidskwaliteit is uitstekend 'gevangen' en over de songkeuze ben ik ook niet ontevreden.
The Bazaar is natuurlijk een prima track om live mee te openen, als vervolgens Requiem wordt ingezet ben ik alweer om. Ik was al bekend met dit nummer maar de wijze waarop Martin dit voordraagt is van een prachtige eenvoud.
Cohen's Hallelujah had Martin wat mij betreft niet hoeven te voegen, gevalletje veel te vaak gehoord in veel verschillende versies.
Voor het overige vormt de tracklist een fraaie weergave van man's loopbaan tot aan 2007.
Dat Jeff afsluit met Sister Awake zal niemand verbazen, het is toch altijd al een van de favoriete songs geweest onder de liefhebbers van The Tea Party.