menu

Xzibit - At the Speed of Life (1996)

mijn stem
3,70 (146)
146 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Loud

 1. Grand Opening (Interlude) (1:32)
 2. At the Speed of Life (3:45)
 3. Just Maintain (3:20)

  met Hurricane Gee

 4. Eyes May Shine (3:57)
 5. Positively Negative (3:36)

  met King Tee

 6. Don't Hate Me (Interlude) (1:31)
 7. Paparazzi (3:56)
 8. The Foundation (3:55)
 9. Mrs. Crabtree (Interlude) (1:16)
 10. Bird's Eye View (4:41)

  met Catashtraphe en J-Ro

 11. Hit and Run, Pt. 2 (3:49)
 12. Carry the Weight (4:13)
 13. Plastic Surgery (4:40)

  met Ras Kass en Saafir

 14. Enemies and Friends (4:00)
 15. Last Words (Interlude) (1:00)
totale tijdsduur: 49:11
zoeken in:
avatar van andnino
2,5
Wat hebben die intro en outro in godsnaam voor zin? Als je het album een grand opening wil geven, geef het dan een grand opening en geen slappe beat... xO
Staan zeer sterke nummers op... maar de rest is dan weer een flink stuk minder

Mezelf
thomzi50 schreef:
Helaas houdt die groei muzikale achteruitgang in.


Ja ben ik met je eens. Full Circle is zijn slechtste tot nu toe...dat belooft wat

avatar van Kill_illuminati
4,0
Xzibit werd gedist op "Bomb First" van 2pac door EDI mean
Hier is de line:v v
Kamikaze, sicker than a muh'fuckin Nazi
Got a little question for that nigga that made "Paparazzi"
If you ain't in this rap game, for the motherfuckin cash mayne
then what is your motherfuckin purpose? None can serve us

avatar van Psycholamp
3,0
Vrij standaard hiphop-album met als absolute hoogtepunt Paparazzi. Deze cd scoort al niet hoog bij mij, maar wat erna kwam was echt allemaal bagger. Zonde, want het had wel potentie.

avatar van P Jay
3,5
Psycholamp schreef:
maar wat erna kwam was echt allemaal bagger.


Bwa, 40 Dayz & 40 Nightz was toch het beluisteren waard, hoor.

avatar van Psycholamp
3,0
Ja, die heb ik ook, maar vind ik echt niet zo sterk. Misschien moet ik 'm eens herluisteren, want die cd staat al minimaal 5 jaar in mijn kast niks te doen. Wie weet vind ik 'm nu wel leuk, dan.

avatar van Kill_illuminati
4,0
Top 3
1 The Foundation
2 At the speed of Life
3 Paparazzi

Dit album geeft me een fris en goed gevoel,.
top hiphop 4*

avatar van Overgewicht
4,0
Beste werk van Xzibit, zijn flow sakker zeg hij blijft maar schieten op deze plaat. Hij rapt echt super strak.
Op zijn andere albums is dat michien ook nog wel maar de beats keuze raakt mij op die albums totaal niet.

Behalve de track Thank You van zijn laatste album Full Circle, die raakte me wel, zowel flow als beat maar vooral de inhoud van de lyric.

avatar van Exit Music
4,0
Zwaar onderbelichte plaat. De reden hiervoor kan worden gezocht in de afgrijselijke hoes of de moeilijk irritante lyrics van Hurricane Gee.

Echter, op dit debuut van X staan een paar parels van formaat, zoals de gevoelige songs 'The foundation' en 'Carry the weight' en het keiharde 'At the speed of life' en 'Enemies & friends'.

Zoals overgewicht al terecht opmerkte blijft Xzibit op deze plaat bijna 50 minuten lang superstrak knallen. Iets wat hem tot op heden niet meer gelukt is.

Voor iedereen die deze plaat nog niet kent: luister en oordeel zelf.

avatar van J.M.
Paparazzi is geniaal!!

avatar van Ilyasse15
Echt n relaxt album. Op o.a. papparazi bewijst X dat ie echt wel dope, inhoudelijke ook goede lyrics heeft. Een van de betere/ondergewaardeerde rappers

grimy_jason
Ilyasse15 schreef:
de betere/ondergewaardeerde rappers

Ondergewaardeerd? Zou ik niet echt zeggen aangezien hij tot voor kort (of nog steeds?) zelfs z'n eigen programma Pimp My Ride op mtv had....

avatar van Osiris Apis
3,5
Hij rapt ook echt veel in dat programma.

grimy_jason
Osiris Apis schreef:
Hij rapt ook echt veel in dat programma.

Iemand die ondergewaardeerd zou zijn zou niet zoveel te zien zijn op MTV en zelfs daar z'n eigen programma hebben, maar ja dat is nu ook ondertussen al paar jaar geleden.

Toch zijn beste album. hier was hij nog puur en rauw. ook komt hij muzikaal heel vet, met lekkere melodieen en shit.

Hij is mijns inziens niet echt ondergewaardeerd. veel meer als dit album, en misschien zijn redelijke comeback, met behulp van dre: restless, heeft hij ook niet te bieden gehad. Prima rapper, goede stem, maar toch te beperkt om met de absolute top mee te draaien.

avatar van Mb.
Mb.
Dit is voor mij persoonlijk toch wel een klein klassiekertje hoor. Xzibit laat met deze plaat gewoon zien dat hij kwaliteit bezit. Helaas heeft hij zijn eigen boodschap in "Paparazzi" misschien een beetje verloochent, door in latere albums een wat commercieler geluid aan te gaan.

Doordat de beats op dit album van een wat rustigere aard zijn, komt de krachtige stem van Xzibit juist alleen maar meer tot zijn recht met als gevolg dat de lyrics in duidelijke taal overkomen.

Afgezien van een lelijke cover en wat zwakke beatjes hier en daar is dit album gewoon hartstikke sterk met een Xzibit in element. Hij raakt je met het hele mooie "The Foundation", waar hij vervolgens los gaat op het "Enemies & Friends".

avatar van principal2000
3,5
Eerste werk en misschien ook wel zijn beste album. Hij is hier nog echt rauw en redelijk onbekend. Bijna niet voor te stellen dat we hier over een sidekick van een sidekick hebben (Alkaholiks, King Tee), waarbij de meest bekende het minst goede werk heeft geleverd. Ik heb niet voor paparazzi gekozen als favo, omdat dat iets teveel voor de hand ligt. Het is natuurlijk wel een heel goed nummer. Ik vind Foundation echter ondergewaardeerd. Er staan genoeg goede nummers om dit album een paar keer te draaien. Na 40 Dayz.... hield mijn interesse in de X to the Z op.

avatar van royals
3,5
Die eerste track komt er zo hard in, wat een beat. Carry the weight, Paparazzi, Eyes May Shine, Foundation er staat geen slecht nummer op.

X-man
Vroeger helemaal grijs gedraaid, nu zet ik hem nog maar een paar keer per jaar op. Dan stelt hij ook nooit teleur moet ik zeggen, maar toch is het allemaal net boven de middelmaat.

5,0
Ja, the good old days. 1996 was naar mijn mening HET jaar waarin Hiphop alles was zoals Hiphop ooit bedoeld was met albums als Outkast - Atliens, 2Pac - All Eyez on Me en natuurlijk 'At the Speed of Life'. Er is geen enkel album geweest wat mij zo in mijn hart heeft getroffen zoals dit album dat doet. Het is een aaneenschakeling van bijzonder persoonlijke en intense lyrics, waarin X alles wat hij denkt en voelt op een doeltreffende manier uit: rappen zonder de pretentie 'de man' te willen zijn of lijken. Geweld wordt niet verheerlijkt of gerechtvaardigd
(#2 ''Thinkin how you like to see the next man bleed
Tryin to glorify greed; livin life at ridiculous speed - indeed!
The main goal's to achieve, to succeed
Have it laid out for your seed
But the world gets colder every day by day
Physically, mentally gettin drained by L.A.'')

maar uitgelegd. Depressie en lusteloosheid
(#12 ''And niggas wonder why I sit up in the club and drink
Say what's up to Xzibit and I still don't speak
I'm trying to contemplate the next move to make
Gotta find some way to release this hate'')


, de liefde voor zijn zoontje
(#8 '' You are the foundation
Begining of a new generation
I remember hospital hallway pacin'
I was anxious as fuck to see your face shine
Only to find that yours looked like mine
So it's like I'm livin' twice at the exact same time
In this life you can't press stop
Then press rewind
Gotta live to the fullest never follow behind no man
Have your own plan, expand your mind'')

het gemis van zijn overleden moeder en weggelopen vader,

de pijn om zijn broer die in de cel zit (#12)
, het enthousiasme voor het rappen zelf (#3,5,10)
en dit alles en meer op een zeer overtuigende en realistische wijze. Paparazzi, At the speed of Life en Carry the Weight zijn klassiekers. In bijna alles kan ik mij identificeren, same shit different day. Mijn alltime favo album. 5/5

avatar van toris
3,5
Strak album, met als hoogtepunt "paparazzi". Xzibit is prima MC

avatar van Angelo
4,0
Listen you fuckers, you screwheads
Here's a man who won't take it anymore
A man who stood up against
The skunk, the cunts, the dogs, the fill, the shit
Here is someone who stood up
Here is...

Xzibit.
Ik heb me beperkt tot de eerste drie albums van Xzibit en die bevallen tot nu goed. Zo vind ik dit eigenlijk een erg leuk album. Voor een debuutalbum steekt het prima in elkaar, zowel op tekstueel als instrumentaal gebied. De guest features vind ik niet altijd even geslaagd, zo vind ik de raps van Hurricane G barslecht. Ondanks kleine minpuntjes vind ik vrijwel alle nummers die moeite waard. Een ietwat donkere productie als ‘Eyes may shine’ vind ik ge-wel-dig! Maar de titeltrack ‘At the speed of life’ is (met name door de lyrics) ook een prachtig nummer om een debuutalbum te openen (als we de grand opening even buiten beschouwing laten).
Een guest feature van King Tee is (in tegenstelling tot die van Hurricane G) wel weer erg geslaagd, hun vocalen passen prima op dit nummer. In een nummer als ‘Paparazzi’ zit een ontzettend lekkere en relaxte vibe, ik denk dat deze single (zijn eerste?) samen met een nummer als ‘X’ (die uiteraard niet op dit album staat) samen behoren tot z’n signature songs. Een nummer als ‘The foundation’ valt vooral op vanwege het pianoriedeltje (wellicht een sample?), maar ik had het nummer zonder piano een stuk leuker gevonden. Vind het het riedeltje zelfs een beetje irritant. In ieder geval één van mijn favorieten op dit album. Al staan er meer nummers van dat kaliber op 'At the speed of life'.
Het tweede gedeelte van het album vind ik iets minder, al zijn er vooralsnog wel een aantal gave tracks te vinden. ‘Bird’s eye view’ bijvoorbeeld, maar what the fuck, hoor ik in de laatste minuut nu weer die über-irritante Hurricane G? Ook ‘Carry the weight’ en het tekstueel soms grappige ‘Plastic surgery’ (”This mask right, will lift your grill/ It'll put height in your mack/ Don't take to much off/ If you want a nose like Michael Jackson”) zijn prima nummers. Zoals ik al aangaf, vind ik dit een prima debuut. Een paar reacties boven mij schreef iemand dat dit album nogal onderbelicht is, en daar kan ik me overigens ook wel in vinden. En die grafische vormgeving (hoesfoto)... die heeft wel wat!

avatar van principal2000
3,5
Angelo schreef:
[i] Listen you fuckers, you screwheads
Here's a man who won't take it anymore
A man who stood up against
The skunk, the cunts, the dogs, the fill, the shit
Here is someone who stood up
Here is...


Taxi Driver (oftwel Robert DeNiro).

Leuke en uitgebreide reactie Angelo (zoals wel vaker). Hurricane G heeft inderdaad Sesamstraat lyrics, maar ik vind haar delivery wel leuk. Eigenlijk is ze gewoon een karikatuur. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat mensen zich aan haar storen. Haar stemgeluid pas in mijn ogen precies bij de act die telkens opvoert, maar ook hier kan dit averechts werken.

Check dit nummer voor herkenning van het piano-riedeltje.

avatar van Metalhead99
3,5
Best een sterk album van Xzibit. Mensen die denken dat hip-hop alleen maar over bitches en drugs gaat moeten eens naar een paar nummers van dit album luisteren. Best sterke teksten met soms diepgaande onderwerpen. Ik hou daar wel van. 3,5 welverdiende sterren.

avatar van Shelter
3,5
Xzibit is een goede rapper met heerlijke flow en teksten die je kan volgen niet van dat gebrabbel waarbij je 3x moet luisteren wat de rapper zegt.
Ik heb 3 albums van hem en het is allemaal dik in orde, moet ik wel zeggen dat ik het niet classic material vind of zo maar goed dat hoeft ook niet altijd.
3,5*

avatar van Nr.4
4,5
Zeer sterke plaat, dicht tegen perfect aan voor mij. Paparazzi was sowieso een van de eerste hiphoptracks die ik hoorde/zag, gruwelijke track en nog steeds relevant. X is nog lekker rauw op dit album, evenals de producties die lekker bangen.

avatar van DarkoMarco
4,5
Xzibit komt met een ijzer sterk debut!

paparazzi
the foundation
Enemies & friends

damnnn wat een sicke tracks. Xzibit spit zo goed.
Xzibit & Eminem zijn 1 van de betere rappers (makkelijk spitten en hun emotie laten zien)

leuke skits wel, maar als ik deze zou weg halen, blijven er weinig tracks over. 11 totaal!.

De rest van de tracks zijn ook zeker lekker, zoals eyes may shine.


I don't need no lights no cameras
just action god dammit
never no superstar
I'm more like a planet
so my composure is kept while others start to sweat
A merchant from the fog with my fucked up dialogue
try to live high on the hog leaves you bankrupt
and niggaz you spent it on, would not give a fuck
now that's deep, how deep, It's deeper than Atlantis
Home of the scandalous
Big Bad Los Angeles


Paparazzi

Jammer van de diss van 2pac.


Top album from mister X to the Z!

*4.0

avatar van Elohim
Kom er nu pas achter dat Foundation hetzelfde sample heeft als FHH van RJD2 =D

avatar van Psycholamp
3,0
Psycholamp schreef:
Ja, die heb ik ook, maar vind ik echt niet zo sterk. Misschien moet ik 'm eens herluisteren, want die cd staat al minimaal 5 jaar in mijn kast niks te doen. Wie weet vind ik 'm nu wel leuk, dan.


Intussen alweer bijna 10 jaar dus....

avatar van DarkoMarco
4,5
Ik raad aan om het nummer: Eyes May Shine (Ft. Mobb Deep) te luisteren, dit kan ik een classic noemen. Hier wat info.

Today’s b-side comes from Xzibit. Many of us remember his stunning and highly underrated debut, At The Speed of Life, and he had a cut on there called “Eyes May Shine,” but few folks who own this 12” like myself of “The Foundation”, found a hidden b-side in that there was a Mobb Deep remix of the same tune. So today for your ears, I have posted up the Mobb Deep remix of “Eyes May Shine”. Forgive the absence, you know, production stuff and what not. Enjoy!


B-Sides & Bullshit • Today?s b-side comes from Xzibit.  Many of us... - bsidesandbullshit.tumblr.com

Hier is het nummer ook te luisteren

*zonde van Xzbit om dit niet op At The Speed of Life te zetten, dit is TE goed om zo als hidden track te zetten op een single.....


Inmiddels ben ik naar de 4.5 gestegen. Xzibit is echt heel sterk op het album. Op de track: eyes may shine voel je duidelijk de emoties wat heel goed aankomt. Er staan geen slechte tracks op. Alleen Hurricane G voegt geen waarde toe helaas. Xzibit is hier op zijn sterkst.

avatar van wouter-d
4,0
Vet album, wat beter wordt na meerdere luisterbeurten. Vindt deze plaat helemaal niet lijkem op andere muziek die in dezelfde periode aan de west coast werd gemaakt. Positively Negative vindt ik echt een zeer vet nummer.

Opvallend dat ik nummers die ik lange tijd maar matig heb gevonden inmiddels ook erg vet vindt zoals Plastic surgery en Enemies & friends.

Geen echte dipjes...

avatar van Waste Management
''Paparazzi'', heerlijke vibe

Gast
geplaatst: vandaag om 03:05 uur

geplaatst: vandaag om 03:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.