Ryuichi Sakamoto - The Handmaid's Tale (1990)

Japan
Score
Label: GNP Crescendo

1. Overture / Snow (2:43)
  2. Prison Camp (2:58)
  3. On the Bus (0:49)
  4. Old Hundredth (Praise God from Whom All Blessings Flow) (0:49)
  5. Nocturno (1:08)
  6. Moira's Hand (1:11)
  7. Red Veil (1:06)
  8. Kate (1:10)
  9. Rape & Rage (1:49)
  10. The Kiss (1:57)
  11. Pollution in City (1:00)
  12. Moira Escapes (2:15)
  13. Rape (1:19)
  14. Shall We Gather by the River (0:38)
  15. Love in Nick's Room (3:11)
  16. Amazing Grace (0:57)
  17. My Daughter Is Alive (2:18)
  18. Car Bomb (1:19)
  19. Travesty (1:03)
  20. Kate & Moira (2:15)
  21. Hanging (1:08)
  22. Particicution (0:59)
  23. Finding the Knife (2:48)
  24. Waiting for Murder (1:00)
  25. Killing Commander (0:55)
  26. Mayday (1:43)
  27. Old Hundredth (Praise God from Whom All Blessings Flow) (0:55)
neo
Sakamoto kreeg te maken met een project dat handelt over een toekomstvisie, met onderwerpen als macht en geloof. Hij blijft vooral weer bij zijn indistrial geluid. Dikke, donkere, onheilspellende van violen en harpen, vaag technische gezien regelmatif steuend op dissonant. Veel synthesizers maar zo goed verwoven dat de harp en piano er helemaal mee in op gaan. De religieuze zaken kwamen niet voor Sakamoto's rekening. Zelf vond hij het uitermate simpel om voor de film om deze stukken heen te schrijven. 4.5 sterren

avatar van thomzi50
Eigenlijk zijn dit maar twee nummers, toch? Zo herkent mijn cd-speler het in ieder geval

neo
Klopt. Zijn eigenlijk 2 grote suites, die daarna nog vele ondertitels meekregen. Gebeurt weleens. Of andere indelingen als deze van Event Horizon komen ook voor.

avatar van thomzi50
En is dit nou veel waard? Ik zag het een tijd geleden bij een platenbeurs voor 40,- staan namelijk.

neo
Schijnt moeilijk te krijgen zijn. Let er zelf eigenlijk niet zo vaak op. Kocht deze voor een euro of 3. Vind die waarde wat moeilijk in te schatten, want zo kan het ook nog verschillen per uitgaven. Vaak is een Japanse uitgaven net als bij deze (eentje met een rode hoes) blijkbaar meer waard.