Nathan Fake - Hard Islands (2009)

Electronic

4. The Curlew (1:15)
  5. Narrier (3:32)
  6. Fentiger (6:46)
tuktak
33 minuten, 4,5e track. na een weekje luisteren is mijn oordeel niet echt positief...
turtle is verschrikkelijk irritant en kneuterig. basic mountain is sferisch, maar niet echt schokkend. beste track iig. castle rising is gameboy. narrier is zeker degelijk, beetje kort. fentiger is eigenlijk 2 keer kort, maar dan in 1 track; vrijwel exact int midden is er een overgang die de wenkbrauwen doet fronzen. wie kan de samenhang ervan uitleggen? het tweede deel van fentiger is dan wel weer erg sterk.

conclusie: bc-adepten zullen het vast briljant vinden, maar ik had heel wat beters verwacht. alleen basic mountain, narrier en het tweede deel van fentiger voldoen aan de standaard die van bc verwacht zou mogen worden...

avatar van levenvergeten
Is dit eigenlijk al de definitieve versie? Overal op internet waar je dit kan horen wordt deze tracklist aangegeven onder de noemer 'sampler'. In elk geval weerhoudt het me er niet van dit eens even op te zetten

tuktak
nou anders was ie niet toegevoegd en geaccepteerd lijkt me...

avatar van 2kings
Ben ook in eerste instantie wat teleurgesteld..

Het mist naar mijn gevoel een beetje de goede drive van nummers zoals underberg, adamedge en bored of house, en het mist aan de andere kant de fijnzinnigheid van nummers zoals dinamo, peary land, sky was pink, coheed. Basic mountain probeert wel in de buurt te komen, maar voelt simpleweg wat gemakkelijk aan..

Ben een echt bc-adpet, maar vind het vooralsnog niet briljant.

Toch vind ik castle rising eigenlijk wel erg goed.

Misschien moet t nog groeien! Vast wel..!

avatar van 2kings
Vind het artwork ook een beetje quasi-arty helaas. Voelt allemaal als "net-niet".

avatar van Goodfella
Kort, oké, maar ook de meest diverse, uitgebalanceerde, geniale release van Neppe Nathan tot nu toe.

Vooral op het gebied van meeslepende, extatische melodieen kent deze plaat nauwelijks een gelijke. Misschien alleen de livesets van Apparat op dit moment. In Fentiger en in iets mindere mate Basic Mountain zijn ze uitzinnig sferisch, en met Narrier is de meest doordript donkere melodie ooit uit z'n hoofd ontsproten. Heerlijk hoe ie langzaam uit die diepe, bijna vloeibare beat komt geklommen. Groeit meer en meer uit tot m'n favoriete track uit z'n oeuvre.

Beats vol subtiele details, maar soms minstens even rollend en knetterend (Turtle en Castle Rising) maken het wonder boven wonder nog dansvloervriendelijk ook.

avatar van levenvergeten
Grappig hoe hier al twee mensen het woord 'sferisch' gebruiken. Betekent 'bolvormig'.

tuktak
nou, lang niet zo hard gelachen idd...

Hey tof!

Ik ga hier nog zeker achteraan

avatar van kinjutsu
wat? hij kwam toch pas 18 mei uit?

avatar van Leonard91
Kan haast niet geloven dat dit de definitieve versie is. Een half uurtje vind ik wel erg kort en wat gebeurt er dan met die nummers die in de "Hard Islands" mix zitten?

De hoes is trouwens ook lelijk, en dat nog wel van BC! En de muziek is weer nét niet, dat hij maar weer vinyl's met nummers als Coheed en Dinamo gaat maken. Maar stemmen doe ik nog niet, pas als dit echt de juiste versie blijkt te zijn. (Al staat het wel zo op Amazon)

Release Notes:

Hard Islands might sound like the title of a crypto-homosexual
Sky 3 reality show presented by Steve McFadden or whoever, but
it's actually the name of the new album from Nathan Fake. The
follow-up to his 2006 debut Drowning In A Sea of Love (not so
hot at this titling business, is he?), Hard Islands will be
released on James Holden's Border Community label on May 18th.
This is 6 Track Sampler of it.

Sampler mensen, dus gewoon een voorproefje. Ik heb er nog niet naar geluisterd, maar wacht dus gewoon nog even . Gaat vast helemaal goedkomen

tuktak
volgens mij is ie gewoon al te koop

Die sampler was inderdaad een sampler van deze 6 tracks, snippets van een halve minuut van elke track.

Maar goed, ik verbaas me nog wel over de hoge score die Nathan Fake hier tot op heden krijgt. Ik vind het namelijk voor iemand die meer dan 2 jaar niets van zichzelf heeft laten horen (ok, op een tweetal remixjes na) zowel kwalitatief als kwantitatief maar op het randje van voldoende. Ik denk dat deze man veel meer in z'n mars heeft dan ie met z'n eerste twee cds heeft laten zien, en hopelijk komt dat er in de toekomst nog een keer uit. "Fentiger" kan me hier nog het meest boeien in ieder geval, maar verder zet ik maar weer liever generatiegenoot Jesse Somfay aan, om even schaamteloos iemand te pluggen

Hmm, wat een lekkere openingsplaat.. turtle

avatar van Gyzzz
Raar. De eerste luisterbeurt vond ik er geen fluit aan. Toch nog maar een keertje opgezet wegens de lof van sommigen, en opeens vind ik het heel erg leuk.

RedLightCityBoy
Fijne plaat dit. Het begint vooral erg sterk en inderdaad die tweede helft van het slotnummer is top! Lekkere opbouwende muziek met veel geluiden, daar kan ik wat mee. Geen geniale plaat, maar ik heb wel aardig genoten van Hard Islands.

avatar van Visnet
Turtle maakt me al heerlijk vrolijk en opgefokt op een goede manier (1e luisterbeurt). Benieuwd wat er allemaal gaat volgen!

avatar van bas
bas
een beetje teveel dj-electronica , op de beats na een aardig product, dat energieke mag ik wel. Maar die beats, bleeh. 3*

Woutt
Turtle en Fentiger maken echt de hele plaat goed, vind het twee verfrissende nummers!

SSC
Outhouse blijft zijn beste track ever, verder vind ik dat ambiante experimentele wat de rest van deze plaat heeft niet zo goed...
The Turtle is overigens wel toff, alleen had ik liever wat meer van die vast loop effecten gehoord die je aan het begin hoort...

PS. let niet op mijn schrijf fouten ik heb dyslectie

avatar van Leonard91
Uiteindelijk vind ik dit toch wel een geslaagd album, maar het blijft jammer dat mr. Fake na zo'n lange tijd maar een half uurtje muziek uit kan brengen.

Ik vind het prima eerlijk gezegd. Liever een half uur aan tracks die af zijn en waar ik iets mee kan. Misschien had hij er wat meer van die soundscape achtige dingen in kunnen verwerken als in drowning in a sea of love, maar ik ben hier heel blij mee!

avatar van Yann
Lekker plaatje, maar ik denk dat dit het vooral live moet gaan doen, in tegenstelling tot Drowning in a sea of love, die ik op zichzelf interessanter vind.