Pixel - The Drive (2009)

Denemarken
Electronic
Label: Raster-Noton

1. 28° 35 42.88 -80° 37 13.02 (8:45)
  2. 43° 35 43.44 -114° 51 11.09 (4:32)
  3. 43° 39 25.60 -110° 42 10.10 (4:18)
  4. 40° 11 35.63 -112° 52 31.90 (4:42)
  5. 40° 42 24.12 -73° 59 51.18 (4:41)
  6. 40° 42 24.12 -73° 59 51.82 (5:49)
  7. 53° 47 33.66 -99° 43 57.61 (7:09)
tuktak
niet zo goed als zijn voorganger. het abstracte is op deze plaat behouden, alleen is er nog een laag warmte overheen geproduceerd. lange zware drones bepalen het geluid. je wordt hier als luisteraar niet meer gedwongen om de abstracte geluiden zelf aan te vullen tot een totaal, en dat is jammer. desalniettemin valt er nog wel genoeg te ontdekken in deze plaat, de spanning is alleen iets minder.

Joy
wat is dat voor onzin met al die cijfers?

tuktak
je weet niet wat het is, maar je vind het vooraf al onzin?

die 'cijfers' heten in de volksmond coördinaten, als je ze bv in google maps invoert zie je dat dit locaties zijn in amerika.
dit album is beïnvloed door de reis die pixel gemaakt heeft door amerika. nu moet je die invloeden er maar net uit weten te vissen in deze release, maar los daarvan zit er dus nog wel enigszins logica achter deze tracklist...

boomkat
Grappig, ik poste op precies het zelfde moment dat de logica mij volledig ontging en ik het maar iets te pseudo interessant vond

Het wel nog steeds niet echt heel praktisch, maar het idee is wel aardig.

Joy
sjah, nu weet ik waarom en hoe, lekker boeiend

tis dezelfde boeiende onzin als tool's fibonaccie theorie , als is dat bij tool wel relevant