menu

Eyeless in Gaza - All Under the Leaves, the Leaves of Life (1996)

mijn stem
4,08 (6)
6 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Avant-Garde
Label: A-Scale

  1. Monstrous Joy (5:29)
  2. Marionette (1:16)
  3. Struck Like Jacob Marley (6:03)
  4. Morning (3:36)
  5. Fracture Track (5:41)
  6. The Leaves of Life (Seven Virgins) (4:47)
  7. Answer Song and Dance (4:55)
  8. Passing and Distant View (3:56)
  9. Damning Yourself Broken (3:37)
  10. Three Ships (11:37)
  11. As Was (2:19)
totale tijdsduur: 53:16
zoeken in:
avatar van waltzinblack
4,0
Onopgemerkt pareltje!

4,5
Een bijzonder goed album van Martyn Bates en Peter Becker. Eyeless in Gaza in topvorm met de zo herkenbare afwisselende sound. Noise aan de ene kant dark folk aan de andere kant. Martyn Bates met zijn o zo herkenbare uithalen, maar soms o zo gevoelig. Prachtige begeleiding waarbij weer van alles uit de kast wordt gehaald. Het meer dan 11 minuten durende 'Three ships' vind ik persoonlijk het hoogtepunt van deze plaat. Prachtige melancholische start, gevoelig gezongen en daarna een prachtige soundcollage. Werkelijk schitterend.
Wat ook schitterend is, het boekwerkje gemaakt door het onofficiële derde groepslid, Elizabeth S. Bij andere platen speelt ze nog wel eens mee, maar hier is ze mede verantwoordelijk voor het artwork. Dat is in één woord geweldig. De voorkant van het hoesje is al bijzonder apart, de rest zeker net zo. Onopgemerkt pareltje is al genoemd. Na meer dan 4 jaar ben ik de tweede die hier iets over schrijft, 5 stemmen nu. Hopelijk struinen mensen musicmeter af om juist iets nieuws te ontdekken. Hier is een kans !

Gast
geplaatst: vandaag om 09:46 uur

geplaatst: vandaag om 09:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.