Subsonic Experience - Präposition (2003)

geen stemmen

Duitsland
Electronic
Label: DiN

1. The Regained Paradise (10:07)
  2. Throne in the Background (8:37)
  3. Strengthening the Volatile, Part 1 (6:19)
  4. In the Shadow of Possibilities (7:09)
  5. Treasures of the World (9:28)
  6. Masked Woman (7:48)
  7. Strengthening the Volatile, Part 2 (6:51)
avatar van ChrisX
DiN album nr. 13: dit is weer een gevalletje apart te noemen. Het is een album gemaakt door het duo Thorsten Niestrath en Bernard Wöstheinrich. Die laatste kennen we al van een eerder album op DiN onder de vlag van Centrozoon en na DiN13 zou hij nog meerdere albums uitbrengen op dit label en allemaal tot nu toe eenmalige samenwerkingen.

Dit album is te omschrijven als een album met duidelijk twee lagen. Van de ene laag klanken zou je, als je ze alleen zou horen, bijna vintage kunnen noemen. Bij vlagen moet ik denken aan vroege albums van een Klaus Schulze of de pre Phaedra albums van Tangerine Dream. De andere laag is een stuk moderner en ritmischer van karakter en vermoedelijk ook van de hand van Wostheinrich. Het is de conversatie tussen die twee lagen die het album best boeiend maakt maar het soms ook een wat schizofeen karakter geeft. Het komt bij mij niet echt over als een echt mooie eenheid. Het is intrigerend maar helemaal overtuigen doet het mij (nog steeds) niet.