Relax - Live @ Panama (2002)

Hip-Hop / Funk
Label: WEA

1. Intro (1:16)
  2. Love It, Leave It (1:35)
  3. Rockon (1:45)
  4. Build Zum Micraphones (3:21)
  5. Do Ye Feel Me (2:44)
  6. Zum Say It's Strange (2:44)
  7. Aksun (3:25)
  8. Son Many Fools, Yet So Little (2:12)
  9. Doin' the Do (3:07)
  10. The Pocket (2:27)
  11. Got Somthin Te Say (3:36)

met Big Boy Caprice

12. Shizznizz (3:20)
  13. Lightlive (4:56)

met Tasha's World

14. Don't Sleep (1:59)
  15. Calling Ye Name (Right Here) (3:22)
  16. Akshun 2 (5:57)
  17. Rock-A-Spot (4:37)
avatar van Jordy
Klopt het dat er van deze band alleen dit live album uit is? Opvallend.

Anyway, erg leuke funky hiphop. Goed naar The Roots geluisterd, al wordt dat niveau natuurlijk niet gehaald. Het niveau van The Postmen ook niet btw.

Maar goed, erg aardige rapper en muzikaal erg lekker. Er is ook een dvd van dit optreden, denk dat ik die maar eens ga bestellen.

avatar van BoordAppel
Klopt het dat er van deze band alleen dit live album uit is?

Zover ik weet wel. Wel apart idd om als je debuutplaat meteen een live album uit te brengen. De 2e single Rock-A-Spot kwam overigens niet uit als live track. Ken verder ook alleen die twee singles en die vind ik wel ok.

avatar van Kos
Kos
Jordy schreef:

Klopt. Het probleem met het live brengen van dergelijke muziek is dat er in mijn ogen vrijwel geen kwalitatieve tussenweg is.

Het pakt je en je gaat er in mee of juist helemaal niet, waardoor het meteen heel saai en zielloos wordt.

Wat ik van deze band ken, is dat het tweede. Het komt allemaal te amateuristisch over, hoewel het bijwonen van het optreden waarschijnlijk veel leuker zal zijn.

avatar van Jordy
Jordy schreef:

erg aardige rapper

Hoe ik dit ooit gezegd kan hebben

redelijk, niet geweldig

ze komen wel uit Haarlem, dat is wle beter

avatar van Reijersen
Een super live-act. Verassend en eigenzinnige band. Goeie muziek. 4 ster.

avatar van Discoverme
Ik heb ook het 2e album, maar verlang toch stiekem naar een 3e album die WEL weer live is. Dat heeft zoveel meer power!

Deze is een dikke 5 waard, en de tweede een magere 3, terwijl de nummers op het 2e album gewoon net zo goed zijn..maar als je ze eenmaal live gewend bent, dan klinkt een gewone plaat uhm....gewoon

avatar van Reijersen
Live is Relax absolute top en hun reputatie was dan ook erg hoog, daarom zijn ze begonnen met het uitbrengen van een live-album ipv een studio-album. Erg positieve vibe en knallend goed. Llewy is Sell zingt/rapt er lustig op los en veel liedjes zijn erg aanstekelijk.

4 sterren.

avatar van Booyo
Niet meer zo goed als dat ik het 15 jarige mannetje vond, maar nog steeds prima te pruimen. Toentertijd vond ik dit te gek (the Roots kende ik nog niet heel goed, wat natuurlijk nog 8 klassen beter is), en toen heb ik dit ook live in Paradiso gezien. Was qua volgorde van tracks volgens mij precies hetzelfde als deze plaat.

Wegens de goede herinneringen aan dat concert dan ook een halfje hoger, want eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niet super is anders..

avatar van Ludo
vocalen iets te prominent in de mix*, daarvoor zijn ze net iets te, je ne sais quoi, horkerig? Wel een vette band hoor. Moet live een feestje zijn geweest. Jammer dat het 'r (voor mij) nooit van gekomen is

*de hoes voorspelt het eigenlijk al