Blue Roses - Blue Roses (2009)

Folk
Label: XL

1. Greatest Thoughts (4:02)
  2. Cover Your Tracks (5:00)
  3. I am Leaving (3:26)
  4. Can't Sleep (5:17)
  5. I Wish I... (6:53)
  6. Coast (4:06)
  7. Does Anyone Love Me Now? (4:08)
  8. Doubtful Comforts (4:09)
  9. Rebecca (4:20)
  10. Imaginary Fights (3:50)
avatar van Cherubini
Een reincarnatie van Renaissance? Geen gegegevens (want luisterpaal) wie hier zingt maar je zou zweren dat het Annie Haslam is. Ook Kate Bush is niet ver weg. Dat werk dus.De prachtige opener , door piano gedragen, Greatest Thougts wordt niet een album lang vol gehouden. Daarvoor veel, op den duur wel wat saaie gitaarbegeleiding. De synts in I Am Leaving zijn totaal misplaatst. Maar best aardige plaat op dit nachtelijk uur op de camping. Of voor wie nog nooit van Renaissance gehoord heeft.

avatar van tsjong
In Groningen voor €2,- bij de Plato. Ik heb het album puur op de cover meegenomen. Straks maar even beluisteren.

Dit lijkt inderdaad op Kate Bush of Anne Haslam. Het mist het bombastische van Renaissance, het blijft intiemer. Het is mooie folk, niet opzienbarend, maar zeer goed beluisterbaar. Als je op een late avond nog even iets rustigs en melodieus wil horen is dit een aanrader.
Blue Roses is Laura Groves, een zangeres uit West Yorkshire, een prachtig gebied waar de folk muziek nog zeer levend is. Intussen is ze verhuisd naar Londen en geeft muziek onder eigen naam uit. Volgens mij heeft ze 2 ep's uit gegeven, die ook op Music Meter staan, maar nog niet beoordeeld.