La Grande Parade (1986)

Label: W.E.R.F.

1. Hans Croon - Composition Avec des Cordes (Joan Miro) (3:45)

met Petra Lugtenburg en Hans Dagelet

2. Rolf Hermsen - Study for a Portrait of van Gogh II (Francis Bacon) (3:32)
  3. Willem Wisselink - La Petite Blonde Au Parc des Attractions (Joan Miro) (2:12)
  4. Tent - La Petite Blonde Au Parc des Attractions (Joan Miro) (4:05)

met Jan Tekstra

5. W.A.T. - Les Enfants (Pablo Picasso) (3:01)
  6. 5 Slag 1 Wijd - Frau mit Mandoline in Gelb und Rot (Max Beckmann) (3:18)
  7. MAM - Maternité (Pablo Picasso) (4:30)
  8. Fay Lovsky - Nu Dans le Bain (Pierre Bonnard) (2:18)

met Jaap Drupsteen

9. Michiel Peters - Doppelportait mit Quappi (Max Beckmann) (3:44)
  10. Cloud Nine - Mens (Karel Appel) (3:36)

met Robert Jan Stips

11. Joep Bruijnjé - Het Verhoor (Constant) (4:28)
avatar van Ceasar
Dit album is een initiatief van Henk Hofstede (The Nits). Naar aanleiding van de tentoonstelling La Grande Parade in het Stedelijk Museum (1984-1985), die een overzicht gaf van de geschiedenis van de moderne kunst, heeft Henk Hofstede aan een aantal Nederlandse muzikanten die hij op dat moment bewonderde, gevraagd om een song te maken bij een schilderij dat te zien was geweest tijdens die tentoonstelling.
Het album is opgenomen in de Werf-studio (eigendom van The Nits) en geproduceerd door Hofstede himself. Het album is uitgebracht op het label van The Nits, Werf Records.
Op dit album was voor het eerst het nummer Maternité (Mam, weet jij nog wanneer ik voor het eerst een boterham met kaas gegeten heb?) van MAM te horen. En hiermee heb ik ook gelijk een verklaring voor de titel van dat nummer gegeven.
Erg goed album dat ook éénmalig live uitgevoerd is in Paradiso. Die avond had Fay Lovsky de pech dat haar computer het niet deed en dus ook niet haar song kon laten horen.