Uriah Heep - Acoustically Driven (2001)

Label: Classic Rock

1. Introduction (0:47)
  2. Why Did You Go (3:59)
  3. The Easy Road (2:42)
  4. Echoes in the Dark (4:47)
  5. Come Back to Me (4:38)
  6. Cross That Line (5:46)
  7. The Golden Palace (8:27)
  8. The Shadows and the Wind (4:30)
  9. Wonderworld (4:32)
  10. Different World (4:45)
  11. Circus (4:40)
  12. Blind Eye (3:35)
  13. Traveller in Time (2:59)
  14. More Fool You (3:20)
  15. Lady in Black (6:15)
  16. Medley (The Wizard / Paradise / Circle of Hands) (9:25)
Kingsnake
Met oa Ian Anderson van Tull op fluit.
Fijne akoestische set met een variatie van oud en nieuw werk.
Leuk om te horen hoe subtiel de band kan zijn.

avatar van vigil
Ben geen grote fan van deze bands (eigenlijk vind ik enkel High & Mighty en Return To Fantasy wel redelijk) maar deze akoestische plaat vind ik wel aardig.

Mssr Renard
Prachtige akoestische liveplaat met een strijk-kwartet, achtergrondzangeressen, fluiten, doedelzakken, pedal steel/lap steel en Ian Anderson.

Een warme, sympathieke plaat en de band (Lanzon/Shaw/Box/Bolder/Kerslake) is gewoon erg goed op elkaar ingespeeld en brengt alle songs (oud en nieuw) met veel passie en kunde.

Nu ook op dubbellp: Uriah Heep - Acoustically Driven (2020, Gatefold Cover, Vinyl) | Discogs

avatar van Arjan Hut
Heerlijk om ook eens een Heep-live plaat te horen zonder July Morning, Easy Living of Gipsy! De songkeuze is hier fantastisch en veel uitvoeringen overtreffen de oude studio-opnames.