Dead to This World - First Strike for Spiritual Renewance (2007)

1 stem

Noorwegen
Label: Dark Essence

1. I, the Facilitator (2:47)
  2. Night of the Necromancer (3:52)
  3. Shadows of the Cross (2:53)
  4. Goatpower (3:46)
  5. 1942 (4:24)
  6. Into the Light (Baphomet Rising) (4:27)
  7. Unholy Inquisition (3:49)
  8. To Free Death upon Them (4:11)
  9. Hammer of the Gods (7:37)
avatar van wizard
Ten tijde van deze release (er is kortgeleden een EP uitgekomen die nog niet aan MuMe is toegevoegd) bestond Dead to this World uit Iscariah van Immortal (gitaar, bas, zang) en drummer Kvitrafn (Gorgoroth, Sahg).
De band speelt een mix van black en thrash metal met teksten over oorlog, dood en verderf die door Iscariah met een goed verstaanbare soort-van-scream met regelmatig wat echo, worden gebracht. Op bijvoorbeeld Into the Light en Hammer of the Gods wordt er gas terug genomen, maar voor de rest speelt Dead to this World in de hoogste versnelling. Hoogste versnelling of een beetje langzamer: de muziek klinkt steeds bijzonder venijnig en bovenal ongemeen groovend. Dat laatste is wat mij betreft voor een groot deel op het conto van de heer Kvitrafn te schrijven.
Het is vast niet de bedoeling geweest van de heren, maar ik word heel erg vrolijk als ik dit hoor. Dit album rockt gewoon heerlijk weg.

Gaat dit horen!

4.0*