Electromeca - Riddim EP (2004)

Frankrijk
Avant-Garde / Electronic
Label: Casse TĂȘte

1. Intromeca (1:35)
  2. B-boyz Not Dead Pt. 3 (3:56)
  3. Biker D'amour (3:28)
  4. Loop1 (0:11)
  5. Loop2 (0:07)
  6. Platinum Bollox (3:21)
  7. Riddim (3:05)
  8. Outromeca (2:14)
  9. Loop3 (0:11)
  10. Loop4 (0:10)
avatar van Onderhond
Dit is wat men noemt een ontdekking. Je zet een EPtje op en je hoort meteen dat het goed is. Echt lekkere breakcore, superbe ritmes en genoeg gepruttel om enkele zenuwtics zonder verdenkmakingen te verbergen.

Intromeca is een geniale opener. Heerlijke samples, lekker ratelend, maar verder wel redelijk rustig. "B-Boyz" trekt het tempo de hoogte in en is lekker glitchy en bassy. Uiterst leuke en dansbare ritmes. "Biker d'Amour" knalt lekker verder en sluit zo de A-kant in stijl af (afgezien van die 2 loops dan, maar die zijn vooral wat de titel aangeeft ... loops van 10 seconden).

B opent met "Platinum Bollox", lekker ruig en gedistort gebonk, gedeuk en gestotter. Enkele prachtige voice(achtige) samples maken het geheel meer dan af. "Riddim" begint net iets minder, maar halverwege weet de track weer helemaal te overtuigen. Beste track van de EP is echter "Outromeca". Ow wat een overheerlijke melodie, lekkere ritmes en samples. Echt een geniaal nummertje .

Album is integraal te downloaden op de Casse Tête site zelf (samen met een Somatic Responses album) : Klik. Geen excuus om het niet te doen dus . Ik vind het althans een heerlijk werkje, dat een grote glimlach op m'n mond weet te toveren, en de voetjes in beweging brengt. Een onvoorwaardelijke 5* is het niet, daarvoor mocht het nog net iets overweldigender, maar het verdient zeker een dikke 4.5*. Aanrader.

avatar van Goodfella
Onderhond schreef:

genoeg gepruttel om enkele zenuwtics zonder verdenkmakingen te verbergen.

Ben dus gelukkig niet de enige die daar zó naar luistert.

avatar van BoordAppel
Goede tip Onderhond . Gratis muziek is natuurlijk nooit weg, blijf toch een Nederlander, om maar eens een vooroordeel uit de kast te halen .

Ben het wel eens met je recensie alleen vind ik B-boyz Not Dead Pt. 3 het beste nummer. Lekker veel hiphop daarin en dat kan ik altijd wel waarderen. Alle nummers worden ook redelijk simpel gehouden, erg weinig bijgeluidjes en dergelijke. Die loops zijn een beetje overbodig maar daar kunnen mensen thuis weer mee gaan klooien als ze zin hebben.

Een 4 hiervoor, misschien later meer.

PS: Laatste nummer van die Somatic Responses EP kan ik trouwens niet downloaden.

Kos
Aha, ik heb me altijd al afgevraagd hoe de wasmachine zou klinken als ik hem van 7 hoog naar beneden flikker. Zal wel zoiets als dit zijn.

avatar van tovenaar
Haha .

Was het maar een grap.

avatar van Onderhond
Als zeg maar 90 procent van de mensen een film goed vinden en jij bent 1 van de weinigen die dat niet vindt, sterker nog: die het een rukfilm vindt, lijkt het me vrij normaal dat even toe te lichten. Niet als verplichting, maar om je mening aan mensen te verduidelijken. Dat is juist het leuke aan een andere mening.

Gaat misschien niet om 90% hier, maar 't blijft een flauwe opmerking.

Kos
Nee hoor, ik sta volledig achter die uitspraak. Ik wil best zeggen waarom ik het niks vind. namelijk omdat ik helemaal achterlijk wordt van de melodieloze dreunen en piepjes die pijn aan m'n kop doen, zonder toffe ritmes of beats.

avatar van Onderhond
Kon ook van de eerste keer .

Maar uhm, toch niet al te veel gewoon als je hier al "helemaal achterlijk" van wordt.

Kos
Irritatiegrens is soms al snel bereikt. Die eerste opmerking van mij was wat dat betreft precies zoals ik bedoelde: ik had echt het idee dat er iemand een machine zat te slopen of zo, zo klinkt het.

avatar van Onderhond
Njah, heb het EPtje nu zelf opstaan, blijf het een zwaar overdreven reactie vinden. 't Is geeneens echt stevige breakcore of zo, gewoon zeer leuke, komische muziek.

De volgende keer dat ik in Nijmegen ben moet je maar eens zeggen waar ze zulke machines slopen dan, nooit geweten dat het daar zo ritmisch aan toe ging

avatar van BoordAppel
Onderhond heeft het contact met de gemiddelde muziekliefhebber al verloren zie ik . Mijn zus kwam pas geleden ook zo binnen toen dit opstond: "Wat is dat nou weer voor teringherrie?"

Voor de meeste mensen gaat dit gewoon al veel te ver. Kan t goed begrijpen.

avatar van Goodfella
Eén ding is duidelijk: geen gratis muziek meer voor Kos .

Net pas voor het eerst gehoord dit, klinkt zeer sterk. Lekker rauw en edgy vooral. Echt zo'n vooroorlogse wasmachine, stuk leuker dan zo'n braaf zoemende en voorprogrammeerbare Miele. Gaat waarschijnlijk ook gewoon ruwe olie in in plaats van Dreft 2 in 1

avatar van John Doe
Het draait grotendeels om varierende dynamisch ritmes die ineens ontstaan. Allemaal in een op elkaar afgestemd distorted wijze. Ik voel bij elk nummer wat de artiest wil en doet. Puur cool spul ! 4,5*

avatar van Dr-Gonzo
Lekkere gefreakte EP dit, jammer dat het een EP is en daarom slechts iets meer dan een kwartier duurt. Evengoed genoeg plezier uit te halen.. 4*