The Best of Italo Disco Vol. 2 (1984)

West-Duitsland
Dance / Electronic
Label: ZYX

1. Scotch - Disco Band [Vocal] (5:06)
  2. Chris Luis - The Heart of the City [Vocal] (7:05)
  3. Baby's Gang - Happy Song (5:32)
  4. Tullio De Piscopo - Primavera (Stop Bajon) (7:08)
  5. Flexi Cowboys - Sexy Movie (6:23)
  6. Cyber People - Polaris (5:37)
  7. Answering Service - Call Me Mr. Telephone [Vocal] (6:34)
  8. Brian Martin - Sex Tonight [Vocal] (5:08)
  9. Miko Mission - How Old Are You? [Vocal] (7:15)
  10. Dust Man - King of the Ghetto (Let's Clean Up the Ghetto-Medley) (6:36)

met Disco-King

11. Savage - Don't Cry Tonight (6:45)
  12. Fake - Frogs in Spain (6:09)
  13. Paul Sharada - Florida (Move Your Feet) (7:38)
  14. Valerie Dore - The Night [Vocal] (5:49)
  15. Ranko - Happy World [Vocal] (7:39)
  16. Ken Laszlo - Hey Hey Guy [Vocal] (7:38)
  17. Duke Lake - Satisfaction, Love & Passion (7:33)
  18. Scotch - Penguins' Invasion (6:26)
Er zijn op vinyl een aantal series best of Italo Disco uitgegeven door het label ZYX. Dit was de eerste serie en dit is de beste van allemaal. 3 LP's gevuld met maar liefst 18 12-inches electronische dansmuziek. De meeste songs zijn goed tot zeer goed. Dat komt door de selectie, maar ook omdat dit een uitgave uit 1984 is. Rond die tijd kwam toch de betere Italo Disco uit.

Favorieten van mij zijn hier Scotch met Disco Band & Penguins' Invasion, The Heart of the City van Chris Luis, Tullio De Piscopo: Primavera (Stop Bajon), Polaris van Cyber People, Miko Mission met How Old Are You?, het sfeervolle Don't Cry Tonight van Savage, het lekkere Frogs in Spain van Fake, Valerie Dore met klassieker The Night, Ranko met Happy World en Hey Hey Guy van Ken Laszlo. Een heerlijke verzamelaar dit.

avatar van T.O.
Stop Bajon zou ik toch niet onder de italo disco willen scharen. Geweldig zomers nummer wel overigens.

Puike verzamelaar inderdaad! How old are you!