Michael Giacchino - Lost - Season 4 (2009)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Giving Up the Ghost (2:40)
  2. Locke'ing Horns (1:52)
  3. Lost Away, Or Is It? (1:41)
  4. Backgammon Gambit (1:19)
  5. Time and Time Again (2:42)
  6. The Constant (3:52)
  7. Maternity Hell (2:31)
  8. Karma Jin-itiative (1:24)
  9. Ji Yeon (3:09)
  10. Michael's Right to Remain Wrong (1:54)
  11. Bodies and Bungalows (1:23)
  12. Benundrum (3:24)
  13. Hostile Negotiations (2:21)
  14. Locke-about (6:05)
  15. There's No Place Like Home (2:35)
  16. Nadia on Your Life (1:42)
  17. C4-titude (2:00)
  18. Of Mice and Ben (2:19)
  19. Keamy Away from Him (4:58)
  20. Timecrunch (2:06)
  21. Can't Kill Keamy (1:48)
  22. Bobbing for Freighters (5:20)
  23. Locke of the Island (7:07)
  24. Lying for the Island (4:53)
  25. Landing Party (3:23)
  26. Hoffs-Drawler (3:50)
avatar van tbouwh
Schitterende score van Michael Giacchino. Evenals in vorige seizoenen slaagt hij er weer in de serie nagenoeg perfect muzikaal te begeleiden. Bij het losse beluisteren van de score doen de dramastukken het nagenoeg altijd beter dan de actiestukken, maar in dit geval vind ik de actiestukken ook erg sterk. Slechts een paar tracks vallen uit de toon, aangezien ze redelijk saai zijn, en er niet veel in gebeurt. Ik heb het dan bijv. over Keamy Away from Him en Locke-about. De sterkte van deze score zit hem met name in het begin en in de staart. Locke'ing Horns vertegenwoordigt het schitterende drama-hoofdthema van voorgaande seizoenen. Ook de opener en de nummers Lost Away, or is it? en Giving up the Ghost zijn erg sterk. Na een degelijk middenstuk, met Ji Yeon en de goede actietrack Benundrum als hoogtepunten, belandt de score aan bij de lange, fantastische finale.
There's no Place Like Home is misschien wel mijn favoriete track van het album. Er ligt een enorme lading op dit nummer, puur door de geweldige instrumentkeuze. De strijkers doen het op de gehele score erg goed. We vervolgen met drie uitstekende kortere tracks: Can't kill Keamy, Timecrunch en Of Mice and Ben. In Timecrunch horen we een versnelde versie van het 'Jack FM'-thema uit seizoen 3.
Lying for the Island en Landing Party sluiten de score uitstekend af.
Ik neig naar 4,5*, daar gaat een tweede luisterbeurt wellicht in voorzien.
Voorlopig 4*