Okai - Dekonstruktion of the Mind (2006)

Label: Soundchron

1. Dekonstruktion of the Mind (3:06)
  2. Face / Off (3:03)

7. Natural (3:18)

met Tara Thomas

8. Brand New Day (4:16)
  9. Family Values (5:36)
  10. Naima Perdue Interlude (4:17)

met Jen Holland en Naima Perdue

11. Phish to Come (4:17)

met Jen Holland

12. Critisize (3:34)
  13. Boss Michelet Speaks (0:55)
  14. Amendment / More & More (9:10)
RedLightCityBoy
Dekonstruktion of the Mind is een zeer aardig debuut van NY rapper Okai. Met producer Ayatollah achter knoppen (o.a. bekend van Ms. Fat Booty van Mos Def) staat een wat rauwe soul sound vast. Okai brengt de onderwerpen in zijn rijms strak over. De beats voelen de thematiek van de teksten goed aan waardoor er een aantrekkelijke en sterke eenheid ontstaat. Echter is het album niet altijd van een even hoog niveau. Het schommelt erg heen en weer en slechts een paar nummers kan ik echt sterk noemen (vooral Black Poetry). Vaak zijn de nummers wat de eentonig en wat saai qua sample keuze en gebruik. Al met al een aantal erg sterke momenten, maar zeker ook een aantal mindere. Toch is het als debuutplaat vrij aardig en hij wordt nooit echt saai.