The Aurora Project - Shadow Border (2009)

Label: The Laser's Edge

1. Human Gateway (7:37)
  2. The Trial (6:55)
  3. Photonic Reunion (4:34)
  4. The Confession (5:39)
  5. Another Dream (5:33)
  6. Within the Realms (7:47)
  7. Shadow Border (16:26)
avatar van Soul Dreamer
Nog steeds niemand die iets wil zeggen over dit album? Nou dan ik maar hierbij: Goed vervolg op hun eerste album, niet wereldschokkend, maar met een paar juweeltjes. De eerste anderhalve minuut van dit album zijn "out of this world". Hawkwind maar dan beter. Vooral de metal riff aan het eind van dit stukkie is ongelooflijk goed. Human Gateway is verder een erg goed nummer. Het volgende nummer, The Trial, is ook erg goed...theatrale metal.
Photonic Reunion is een erg mooi nummer, zou hun eerste "hit"single kunnen zijn! Tenslotte: Het titelnummer is een erg divers epic, waarvan vooral de laatste 6 minuten me erg bevalt. De rest van dit album vind ik wat minder, maar zeker niet slecht. 4*

avatar van bonothecat
The aurora project per ongeluk een keer ontdekt als voorprogramma van Riverside. Het eerste album heb ik redelijk vaak beluisterd. Was ook razend benieuwd naar de opvolger.

Muzikaal bevalt het me redelijk goed. Wat mijn voorganger al zegt niet wereldschokkend, maar het zit allemaal goed in elkaar. Het minpunt van deze band is de zang. De zang komt redelijk steriel over, en kan het niveau van de muziek niet volgen. Dit is best jammer, want dit bekoeld toch enigszins de mogelijke liefde voor deze band.

avatar van Brunniepoo
Had nog nooit gehoord van deze band tot ik ze een keer live zag. Beviel me erg goed dus heb meteen deze cd gekocht en die is me nog geen enkele keer tegengevallen.
In tegenstelling tot de vorige schrijver spreekt overigens de zang mij juist wel aan, vind het een van de positieve onderscheidende kenmerken van deze band.

avatar van Papartis
8 februari is de cd presentatie van het nieuwe album in Tripodia Katwijk.
Vandaag een live optreden gezien van de band (na drie jaar) in Nieuwerkerk.
Viel zeker niet tegen. Samen met Brunniepoo geweest.
Leuk zaaltje. ' t Blok.
Goed gevulde zaal ook.
Een van de betere prog.rock bands van Nederland.

avatar van jorro
Omdat de gesproken intermezzo's ontbreken is het album prettiger om te beluisteren dan het debuut. Echter vond ik de muziektracks op het debuut wel wat sterker. De afsluiter Shadow Border is bij mij favoriet. Lekker lang maar erg afwisselend. Toch een kleine verlaging naar 3,5*. Het is gewoon iets minder spectaculair nu ik het opnieuw beluister.