John Butler Trio - Live at St. Gallen (2005)

Australiƫ
Folk / Rock
Label: Jarrah

1. Treat Yo Mama (7:55)
  2. Company Sin (5:11)
  3. Somethings Gotta Give (3:24)
  4. What You Want (8:35)
  5. Band Introduction (0:25)
  6. Oldman (5:49)
  7. Ocean (11:38)
  8. Peaches and Cream (7:25)
  9. Pickapart (6:45)
  10. Betterman (16:44)
  11. Hello (5:44)
  12. Zebra (4:37)
  13. Take (11:21)
nicoot
Dit is gewoon een meesterlijke liveplaat. Echt fenomenaal!

avatar van hansjuvefan
Ik zal deze plaat eens beluisteren. John butler trio live is nog altijd één van mijn beste optredens. Dus dit album zal ongetwijfeld een hoog cijfer krijgen.

avatar van De Daniël
Ik ben werkelijk sprakeloos nu ik Ocean luister. Wauw, wauw, wauw.

nicoot
Da's inderdaad nog eens een staaltje talent. Prachtig gewoon, die kunst op een 12-snarige gitaar.
18 april: AB, Brussel!

avatar van De Daniël
Serieus in Brussel? Nice! Maar ehm, wel wat ver weg voor mij. Kijk jij woont in Gent, is goed te doen. Opzich denk ik er wel even over na.

What You Want is trouwens ook wauw, wauw, wauw!

De Daniƫl schreef:

What You Want is trouwens ook wauw, wauw, wauw!

Moest je Nederlander zijn, ze komen de 17de naar de Melkweg...

avatar van De Daniël
Ik ga daar heen denk ik zo

nicoot
Ja dan is Brussel idd wat ver. Maar hey, ik ben wel eens naar Maastricht geweest voor een optreden, en binnenkort Zoetermeer!

En over deze plaat: het geheel is gewoon één fantastische funk jam roots blues rock show Die mannen barsten van talent. Kan me voorstellen dat zo'n optreden gewoon een exotisch feest moet geweest zijn, iedereen aan 't dansen en al

Benieuwd naar hun nieuwe, April Uprising (binnenkort te verschijnen).

nicoot schreef:

Benieuwd naar hun nieuwe, April Uprising (binnenkort te verschijnen).

De nieuwe single boeit me niet echt, klinkt net iets te commercieel en normaal voor John Butler Trio.
En hopelijk zijn zijn nieuwe muzikanten even goed als de vorige.

avatar van De Daniël
Inderdaad, wat Hans zegt klinkt het iets te gepolijst voor hun stijl. Bij mij komt alles van John Butler Trio over als heel relaxt en af en toe wat zelfs wat rommelig, maar dat is juist de charme van de band. Wanneer het strak geproduceerd wordt is voor mij de lol er van af.

Guardian of Isis
Mooi live-album, soms zingt John er toch wel serieus naast (o.m. What You Want, Peaches & Cream) maar er staat zeer weinig filler op. Over zijn gitaarkunsten kan ik natuurlijk alleen lovend zijn (Ocean!).