Stonecake - Under the Biketree (1991)

Zweden
Label: Ariola

1. The Nation's on Your Side (4:19)
  2. Ain't No Reason (3:24)
  3. Completely Mad (3:17)
  4. The Unexpected Snow of April (3:46)
  5. Tuesday Afternoon (4:08)
  6. Under the Biketree (4:41)
  7. Creatures of the Factory (4:14)
  8. Keep on Despite (4:31)
  9. Josie (3:30)
  10. Telegram to Mum (3:44)
  11. Bite the Stonecake (3:25)
avatar van vigil
als je een album toe wilt voegen krijg je wel eens een mailtje dat de hoes niet voldoet aan de eisen. Nou als je dan deze hoes ziet (wat ook nog niet eens de goeie hoes is...).

Maar goed aardig album met een grote uitschieter namelijk het prachtige nummer Tuesday Afternoon

avatar van vigil
Ruim 7 jaar na mijn 1ste bericht is het wel eens tijd voor een tweede.

Toch wel een fijn album met nog steeds een uitschieter met Tuesday Afternoon wat ik nog steeds een van de fijnste singles van de jaren 90 vind. Andere toppers zijn The Nation's on Your Side en Telegram to Mum

avatar van rkdev
Ik ken alleen het briljante McCartney-ish nummer 'Tuesday Afternoon' (heb de single-cd nog zelfs).
Klinkt de rest ook zo?

avatar van vigil
Ja hoog Paulus gehalte (komt vooral ook door het stemgebruik). Ik heb de cd-single ook ooit gehad (een 2 track volgens mij, gekocht toen het op radio 3, ik denk bij Stenders, veel voorbij kwam) maar ooit op een platenbeurs voor weinig het hele album op de kop kunnen tikken en de single (denk ik) weggedaan. Ik spreek nu al over een jaar 20 geleden. Verder nooit meer iets van ze vernomen. Volgens mij niemand want zelfs hun wiki pagina in Zweden is uitmate kort: Stonecake ? Wikipedia - sv.wikipedia.org

Tja, het is van die typische begin jaren '90 indie. Niet te zwaar en wel lekker.

avatar van Dibbel
Soms word je door deze site weer eens herinnerd aan vrij onbekende bands, waarvan je dan toch albums blijkt te hebben.
Dit is er ook zo een die bijna nooit uit z'n doosje is geweest en al zeker niet onlangs.
Knakenwerk destijds denk ik.
Gister dan nog maar eens ingelegd, maar vond het niet heel bijzonder op het hernieuwde eerste gehoor.
Tuesday Afternoon deed wel een klein belletje rinkelen.
Zal hem de komende weken nog eens een paar keer opzetten.