Wooden Shjips - Dos (2009)

Label: Holy Mountain

1. Motorbike (4:49)
  2. For So Long (4:41)
  3. Down by the Sea (10:52)
  4. Aquarian Time (6:25)
  5. Fallin' (11:26)
avatar van trebremmit
Het nieuwe album van Wooden Shjips is weer heerlijk. Psychedelica op en top, als je hun vorige goed vond zal deze je ook absoluut niet tegen vallen.

avatar van Bart
Het vorige album vond ik zeer de moeite waard. Deze valt tegen, vooral omdat er bijna geen zang meer is te ontdekken. En dat vond ik juist zo'n sterke mix op de vorige plaat: goede stem met heerlijke psychedelica.

RedLightCityBoy
Erg fijn plaatje dit zeg. Licht verslavende rock muziek vind ik die Psychedelica stijl. Lekker dromerig maar toch zo stevig. Aan dit plaatje valt weinig op te merken. Sterke nummers, meerdendeels instrumentaal, maar dat mag er dan ook zeker wezen. De nummers For So Long en Fallin' vind ik echt prachtig. Enkel de drums op deze plaat vind ik niet altijd even goed, het is iets te eentonig. Deze plaat kan nog groeien.

avatar van T!M
T!M
Goed album, maar sommige nummers gaan nét even te lang door

Stijn_Slayer
Op zich een heel fijn plaatje, maar vergeleken met hun debuut toch enigszins tegenvallend. Die rauwe gitaarsound is verdwenen, wat ik juist zo sterk vond aan hun debuut.

'Down by the Sea' had een klein tikkeltje korter gemogen, maar 'Fallin' vind ik na drie minuten al niet boeiend meer. Het kan ook té eentonig worden. Misschien dat meeslepen het doel was, maar dat lukt ze bij mij in ieder geval niet.