Iain Matthews & Searing Quartet - Joy Mining (2008)

Verenigd Koninkrijk / Nederland

10. Another Night in Paradise
  11. Shakespears Typewriter
  12. 1944
avatar van koho
Na jaren in de US te hebben gewoond, zetelt Iain Matthews - hij van Fairport Convention, Matthews Southern Comfort en Plainsong - nu alweer een flink aantal jaar in Limburg, getrouwd, kids en wel. In 2003 tourde hij door NL met een band waarin Ad Vanderveen en (pianist) Egbert Derix zaten, ter ere van het 33 1/3 jarig (!) jubileum van zijn onovertroffen soloplaat If You Saw Thru' My Eyes. In mijn heel korte bestaan als concertpromotor toen we in het Drentse Grolloo woonden, hebben we die band geboekt. Geweldig concert (12-10-2003). Met diezelfde Egbert Derix en diens jazzband, The Searing Quartet, is Matthews nu een nieuw samenwerkingsverband aangegaan, en daarmee een weg ingeslagen die hij niet eerder heeft verkend, namelijk die van de jazz.
Hier spelen ze 2 nummers (en doen een interview) recentelijk in het VPRO programma Vrije Geluiden.
YouTube - GOD'S EYE VIEW - Iain Matthews & Searing Quartet ( I.Matthews / E.Derix )
YouTube - Interview with Iain Matthews & Egbert Derix ( Febr. 2009 )
YouTube - WAVES - Iain Matthews & Searing Quartet ( I.Matthews / E.Derix )

Let the music do the talking. Ik vind het subliem.
4.5****

avatar van Madjack71
Matthews verkend op dit Joy Mining idd. de weg in Jazz en doet dat op zijn eigen wijze. Helaas vind ik het allemaal wat licht klinken en beklijft het niet echt. Matthews heeft geen onprettige stem, maar wel wat anoniem en hangt de muziek wat tussen de gezapigheid van Sting en de gemoedelijkheid van een Randy Newman. Het is het allemaal net niet naar mijn smaak, ondanks dat er best degelijk gemusiceerd word.