Ton Lebbink - Luchtkastelen (1981)

Pop / Electronic
Label: Ariola

1. Voetbalknieën (4:07)
  2. Hausfraulein (1:17)
  3. Luchtkastelen (8:08)
  4. Intro Ja / Nee (2:24)
  5. Jugendzeit (7:16)
  6. Fietsen op het Mittelmeer (7:50)
  7. Donker Is de Kalverstraat (4:30)
  8. Vol Gas (6:20)
  9. Kom bij de Machine (6:50)
avatar van Mjuman
Vandaag uit de bak NL diverse gevist; meteen gedraaid - Luchtkastelen en Kom bij de Machine zat zowaar nog in mijn herkenningsgeheugen. Lebbink, dummer van Mecano, ooit zien optreden in Paradiso nav dit album. Curieuze plaat ("baklucht, lijkenlucht, spuitjeslucht" ... "tenenkaas"), maar wel intrigerend. Nog maar eens draaien.

avatar van reptile71
Unieke plaat... Unieke teksten... "Cambodja, Cambodnee, Japan, Neepan, Nepal, Japal, India, Indinee, New Guinea, New Guijanee, Indonesië, Indojasië, Kenia, Keninee, Tunesië, Tujasië, Jamaica, Neemaica, Libanon, Libaoui, Columbia, Columbinee, Bolivia, Bolivinee, Korea, Korenee, Nederland, Jaderland...."

avatar van judgepaddy
God man; Voetbalknieën.
Die kwam van diep!

avatar van 123poetertjes
Oké dit werd gisteravond vrij onverwachts een ronduit bizarre luisterervaring.

Naar aanleiding van Voetbalknieën, die ik aan het inluisteren was voor een Ladder hier nog ver, ver vandaan (RT El Ninjo) werd ik direct benieuwd naar de rest van de plaat. En nou jeetje dat heb ik geweten hoor, in het donker, koptelefoontje op, halfslaperig in bed... pfoeh die kwam wel binnen zeg. Weet eigenlijk nog steeds niet of ik halverwege nou in slaap ben gevallen of dat het er gewoon bij hoorde, Luchtkastelen luistert in elk geval weg als een uur lange koortsdroom. Werd er hier en daar een beetje bang van, maar heb nóg vaker onbeschaamd hardop moeten lachen om de onnavolgbare en bij vlagen ronduit geniale teksten.
Hij zit op de stoep met een ijslollystokje
Het vermalen poedelvlees uit de groeven
Van zijn radiaalbanden te krabben

Ja, hij is zuinig op zijn Polo

Binnenkort nog maar weer eens een keertje draaien, al lijkt dit me geen album om te vaak op te zetten, het moet me wel telkens van mijn stuk kunnen blijven brengen.

avatar van Brunniepoo
Muzikaal staat dit echt heel ver bij me vandaan, maar tekstueel is dit af en toe vrij briljant.