Polle Eduard Band - Onderweg… hoezo? (1983)

Label: Popeye

1. Ik Wil Je Nooit Meer Zien (4:23)
  2. Groupies (3:30)
  3. Meiden van de Nacht (3:50)
  4. Binnenkort (3:20)
  5. Ik Hou Niet Alleen van Jou (4:26)
  6. Onderweg (4:02)
  7. Dat Is Liefde (3:10)
  8. Wespennest (5:03)
  9. Ha, Ha, Ha, Ha (3:14)
  10. Ik Kan Er Niet Tegen (4:20)
avatar van Snakeskin
Sympathiek. Nooit echt doorgebroken. Meer deden van alle nederlandstalige het meest hun best om door te breken. Konden uiteindelijk de juiste toon niet vinden.

avatar van Dibbel
Weer een sympathieke rockplaat (geen pop) van de Polle Eduard Band, die ik nog wel eens live heb gezien, maar nooit echt zijn doorgebroken.
Op het eerste gehoor iets minder aansprekende songs dan op Polle, maar wel weer sterke teksten.
De afsluitende ballad Ik Kan Er Niet Tegen is prachtig. Verder nog liedjes over groupies (Groupies), hoeren (Meiden Van de Nacht), optredens (Onderweg) en bier (Ha, Ha, Ha).
Wespennest is ook sterk. Ik Wil Je Nooit Meer Zien haalde de tipparade nog.

Op vinyl, in nieuwstaat, Hollandse persing.