Single File - Common Struggles (2009)

1 stem

Label: Reprise

1. Mannequin Loveseat (3:17)
  2. Don't Hate (3:13)
  3. Girlfriends (3:02)
  4. Airports (3:33)
  5. Pizzagirl (2:56)
  6. Miss Cherry Lipgloss (3:05)
  7. Melody of You (2:43)
  8. Blue Sky Happiness (3:23)
  9. Zombies Ate My Neighbors (3:01)
  10. Dear Meghan (3:13)
  11. Benson Shady Grove (Save Yourself) (3:04)
avatar van MDV
MDV
Emo, wat valt daar allemaal onder te verstaan? Een hoop in ieder geval. Maar of het nou de bruutste deathcore of hopeloos gepolijste pop-punk is, het komt allemaal overdreven en onoprecht aan bij mij als luisteraar.

Gelukkig bestaan er altijd uitzonderingen, Single File is een opkomend rockbandje dat nogal eens op de emo-hoop gesmeten wordt, maar laat de fratsen gelukkig achterwege. Zoals de titel van dit album al doet vermoeden zingen deze kerels niet over zelfmoord en verminkingen maar over alledaagse narigheden. Alledaagse narigheden als liegende vriendinnetjes, langeafstandsrelaties en zombie-aanvallen. De liedjes worden in duidelijke taal en gelukkig zonder al te veel zinloos gevloek ten gehore gebracht. Heel bijzonder is Common Struggles niet. Ik denk dat niemand een album als dit na een jaar niet luisteren nog zal herinneren, maar desondanks is het een frisse wind in een genre van verstikkende benauwdheid.