Korpiklaani - Karkelo (2009)

Finland
Metal / Folk
Label: Nuclear Blast

1. Vodka (3:00)
  2. Erämaan Ärjyt (2:57)
  3. Isku Pitkästä Ilosta (4:11)
  4. Mettänpeiton Valtiaalle (6:41)
  5. Juodaan Viinaa (3:15)
  6. Uniaika (4:22)
  7. Kultanainen (6:16)
  8. Bring Us Pints of Beer (2:49)
  9. Huppiaan Aarre (5:13)
  10. Könnin Kuokkamies (3:04)
  11. Vesaisen Sota (3:40)
  12. Sulasilmä (5:37)
  13. Kohmelo (3:28)
avatar van Mr. Rock
Haha, wat een albumdichtheid heeft deze band. Ik kan niet zeggen dat ik er "benieuwd" naar ben, maar ik kijk er wel weer naar uit

avatar van holysjit
Ik vind ze altijd leuke muziek maken. Helaas vond ik 'Korven Kungingas' een beetje tegenvallen. We zullen zien!

avatar van Metalhead99
Het titelnummer van hun nieuwe single Vodka klinkt in ieder geval weer als een heerlijk feestje. Juodaan Viinaa klinkt heel anders, ik vind het moeilijk om deze te beoordelen.

avatar van Sebashuis
je kan hem nu compleet luisteren op de Myspace van de band.

avatar van Metalhead99
Niet hun beste cd, maar ook zeker niet slecht. 3.5* voor deze nieuwe Korpiklaani.

avatar van Metalhead99
Ze lijken hier toch een klein beetje te zijn veranderd in geluid. Het gitaargeluid is meer op de voorgrond gekomen en de violen meer op de achtergrond. Ik weet alleen nog niet of ik dit jammer vind of niet. Mijn favorieten: Kohmelo, Bring Us Pints Of Beer en Vodka.

avatar van hansjuvefan
Inderdaad. De gitaar speelt een belangrijkere rol dan voordien. Dat vind ik wat jammer, hun eigen sound gaat zo een beetje verloren. Maar ach, ook dit album zorgt ervoor dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg
Hun single is wel de beste van het album, met voorsprong.

avatar van Spock2011
Dat het gitaarwerk op de voorgrond treedt vind ik echt jammer, want Korpiklaani was de leukste en aangenaamste Folk Metal band om naar te luisteren, een genre waar ik sowieso weinig respect voor heb.