Carola - Runaway (1986)

Zweden
Label: Polydor

1. Radiate (3:16)
  2. The Runaway (3:23)
  3. Brand New Heart (3:39)
  4. Spread Your Wings (For Your Love) (3:18)
  5. Nature of the Beast (3:45)
  6. When Two Worlds Collide (3:30)
  7. (We Are) Atomic (4:16)
  8. Lost in the Crowd (4:39)
  9. So Far So Good (3:42)
  10. Everlasting Love (4:15)
avatar van Oxazepam
De Zweedse zangeres Carola ken ik mij alleen van het Eurovisie Songfestival van 1983 herinneren, en ze heeft haar nummer Främling in diverse talen opgenomen, o.a. in het Nederlands: Je Ogen Hebben Geen Geheimen. Ik herinner me dat de Engelse verse Love Isn't Love toen ook vaak op de radio voorbijkwam.
Haar album Runaway staat op mijn verlanglijstje, omdat ik alles van de Bee Gees verzamel en ook platen waar ze aan meegewerkt hebben.
Maurice Gibb produceerde Carola's album en hij schreef de songs samen met zijn broers Barry en Robin. De meeste zijn geschreven door Robin en Maurice, en hun zang is ook op het album te horen. Maurice speelt hierop keyboard en synthesizer. Barry was op dat moment druk bezig met andere projecten.
So Far So Good is meegeschreven met de Amerikaanse songschrijver en producer Rhett Lawrence. Hij is ook op keyboard te horen en maakte arrangementen. Later produceerde hij succesvolle songs, zoals Vision Of Love voor Mariah Carey.
Everlasting Love is het enige nummer waar Carola (met Rhett) aan meeschreef.
In Zweden en Noorwegen verkocht het album natuurlijk heel goed.