The Super Chron Flight Brothers - Indonesia (2009)

Hip-Hop / Electronic

15. Sendero Luminoso
  16. The Constant Gardeners
  17. Open Doors
avatar van Osiris Apis
Gratis te downloaden via de Backwoodz website.

Het grootste gedeelte van het album bestaan uit het grime/dubstep beats. Maar ook een aantal producties hebben een Def Jux sfeer. African Robotics doet me bijvoorbeeld aan Cannibal Ox denken. Verder vielen mij 2 bekende samples van Interpol en Doors op.
Wings is mijn favoriete track. Die heeft een prachtige sample.

Rene1979
Erg fijn album! Is deze ook op cd te krijgen?

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ben enorm onder de indruk van dit gratis album. Zo erg dat ik niet snap waarom je dit in godsnaam gratis weg wil geven . Ach ja ik ben ze er wel dankbaar voor. Dit duo doet me denken aan Cannibal Ox, twee rappers die het misschien niet zo erg van hun flow moeten hebben maar meer van de teksten en de stemmen (die in tegenstelling tot de flow wel erg aangenaam zijn). Daarnaast kent Indonesia de meest lekkere producties, de electronische inslag vind ik simpelweg subliem. Vaak zijn de beats wat aan de trage kant maar dat zie ik op dit album juist als een pluspunt. Zeker omdat de mc's hier geweldig mee uit de voet kunnen. La Da vind ik een van de mooiste tracks die ik dit jaar gehoord heb, voor mij klopt eigenlijk alles aan dat nummer. Daarnaast zijn de rockinvloeden op Reconstruction en de reggaeinvloeden op The Constant Gardeners erg welkom. Het zorgt voor net wat meer variatie. Ik ben zo onder de indruk dat ik Indonesia een van de beste albums van dit jaar vind.

avatar van Rhythm & Poetry
De productie van La Da heeft me helemaal in haar macht. Ik draai dat nummer eigenlijk elke dag weer, geniaal . Ik word helemaal meegezogen door die geweldige stem sample.

Rene1979
Rob doe ff je recensie en waar hij te vinden is erbij....
De nieuwe favoriete blog

avatar van Rhythm & Poetry
De gebroeders Priviledge en Billy Woods vormen samen het duo The Super Chron Flight Brothers. Ze worden regelmatig vergeleken met Cannibal Ox. Niet geheel opvallend, beide heren hebben regelmatig samengewerkt met Vordul Mega (die dus samen met Vast Aire het succesvolle Cannibal Ox vormt). Sterker nog The Super Chron Flight Brothers zaten zelfs in dezelfde groep als Vordul Mega: The Reavers. En nu het gratis album Indonesia aan de man gebracht wordt kan er nog een vergelijking getrokken worden; Marmaduke produceert namelijk het leeuwendeel op Indonesia, en jawel hij produceerde eerder al voor Vordul Mega. Het leven van Vordul Mega lijkt dan ook als een rode draad door de levens van de twee broers te lopen.

En de vergelijking met Vordul Mega/Cannibal Ox gaat verder. Want was het niet Cannibal Ox die in 2001 met het futuristische The Cold Vein kwam? Juist. En laten Priviledge en Billy Woods nou net een vergelijkbaar album maken. Dit wil echter niet zeggen dat we hier met twee ordinaire ‘copycats’ te maken hebben. Want The Super Chron Flight Brothers geven wel degelijk een eigen draai aan hun muziek.

Indonesia kent een hoog electronica gehalte. Verschillende bliepjes, ratels en geluidseffecten volgen elkaar in hoog tempo op. De luisteraar moet dan ook gefocust blijven om uiteindelijk geen oren te kort te komen. Het zal voor de een misschien wat chaotisch overkomen, maar voor de luisteraars die de stijl gewoon zijn (Cannibal Ox liefhebbers bijvoorbeeld) is het ouderwets smullen. Op productioneel vlak zijn de absolute hoogtepunten: Florida Ki’s, La Da en Wings. Drie spacey nummers die allen een hypnotiserende stemsample bevatten. Als luisteraar word je de track helemaal ingezogen, het levert een mooie ervaring op.

Ondertussen staan Priviledge en Billy Woods ook hun mannetje. Beide heren moeten het niet zo zeer van hun flows hebben. Deze zijn vaak wat traag en niet heel erg vloeiend. Des te meer moeten ze het hebben van de lyrics. Deze zijn namelijk wel erg goed doordacht en ook regelmatig kritisch naar de Amerikaanse overheid toe. En door de lyrics weten de heren toch ook de schijnwerpers op zichzelf te houden.

Uiteindelijk is het toch de combinatie raps/producties die Indonesia tot een zeer solide album maken. De lyrics zijn prima verzorgd en weten de wat mindere flows goed te verbloemen. De producties zijn van een hoog futuristisch gehalte, ze zorgen voor een meeslepend geheel. Met Indonesia bewijzen The Super Chron Flight Brothers dat ze niet veel onder doen voor Cannibal Ox. En dat voor een gratis album, niet slecht.

bron: http://hiphopneverdies.musicblog.be/

Dat is de nieuwe site van Rene1979. We hadden het eerst www.wijzijnhiphopliefhebbersmetfeesthoedjes.musicblog.be willen noemen maar dat vonden we niet catchy genoeg.

avatar van hiphopmaster
In de aankomende dagen maar eens luisteren naar deze cd op aanraden van R&P. Ben erg benieuwd, ook al ben ik geen groot fan van Billy Woods. Ik heb een zeer matige solo-cd van hem (The Chalice) en de samenwerking met Vordul Mega. Ook die valt bij mij niet in de smaak. Over twee weken horen jullie mijn bevindingen!

avatar van hiphopmaster
In de afgelopen paar weken dit een aantal maal geluisterd. Maar jezus zeg.....wat is dit slecht zeg!!! Ik moest me er echt doorheen worstelen. Sorry R&P, maar dit is echt helemaal niks. En ik denk dat het nog ineens een kwestie van smaak is. Billy Woods was al niet mijn favoriete rapper, maar hier bewijst hij echt er geen ene reet van te begrijpen. Dat geldt ook voor zijn partner/brother in crime. Nergens heeft Indonesia diepgang, het zit vol met slechte raps, het ontbreken van enige vorm van flow, visie, muzikaliteit etc etc.....
Door het vele gebruik van de grime/dubstep beats is een vergelijking met Cannibal Ox snel gemaakt, maar kwalitatief haalt het echt nergens bij The Cold Vein. Deze vergelijking is echt een belediging voor deze classic.
De enige lichtpuntjes op deze cd zijn Sendero Luminoso en Wings, maar dan puur omdat het muzikaal wel redelijk is. Ook de vocale samples in Florida K's en La Da zijn wel aardig, maar dat neemt niet weg dat de nummers sowieso zeer beperkt blijven.
Normaal gesproken weet ik reggae gecombineerd met hiphop altijd wel te waarderen, maar The Constant Gardeners is echt het slechtste dat ik jaren heb gehoord.
Helaas, ik had gehoopt dat dit een lichtpuntje zou worden in het tot nu zeer magere hiphop-jaar. Maar deze draagt alleen maar bij aan bevindingen. 1,5*!

avatar van Rhythm & Poetry
Mijn mond valt hier echt van open hiphopmaster. Zelden ben ik het zo weinig eens geweest met iemand. Natuurlijk, beide heren hebben niet een geweldige flow, dat valt nauwelijks te ontkennen. Maar was dat het geval bij The Cold Vein? (ik dacht het toch zeker niet). Daarnaast ben ik van mening - nu is het wel een tijdje geleden dat de plaat op heeft gestaan, dus zeer binnenkort geef ik het weer een draai - dat de rappers wel degelijk de onderwerpen die ze behandelen op een goede manier aansnijden. Je kunt moeilijk zeggen dat ze totaal geen lyricale kwaliteit in huis hebben.

Op het punt van smaak verschillen wij bij deze gewoon heel erg, want ik vind, ondanks de matige flows, de stemmen van beide heren wel fraai en ook goed bijelkaar passen. En zo vullen ze elkaar zo toch aan. Indonesia is vervolgens ook nog eens een plaat waar de instrumentaties iets met mij doen. Veel spanning, soms wat heerlijk vage vocale samples en gewoon lekker lopende producties.

Ik respecteer je lage cijfer, ik ben het echter niet met je mening eens. Een opmerking als: 'Ik denk niet eens dat het een kwestie van smaak is' klopt mijn inziens van geen kanten, maar ik denk dat je dat zelf ook wel beseft. Maar even goede vrienden.

avatar van hiphopmaster
Die verbazing die jij nu hebt, had ik ook toen ik het voor de eerste keer hoorde. Vindt R&P dit echt goed, dacht ik nog!! Tijdens mijn vakantie nog 3 maal gedraaid, want je hebt best kans dat een cd even moet 'indalen', maar ik begon hem zelfs slechter te vinden. Thuis nog 2 maal een kans gegeven en ik moet gewoon echt concluderen dat dit gewoon slecht is.
Bij sommige cd weet ik nog dat een kwestie van smaak is, ook niet iedere hiphop liefhebber vindt The Cold Vein net zo goed als ik hem vind. Maar bij deze kan ik me echt niet voorstellen dat iemand dit goed vindt. Luister nog maar een keer heel kritisch. Vooral de broers zorgen ervoor dat dit niet te pruimen is. Bij Cannibal Ox vind ik Vast Aire de betere rapper en Vordul zorgt voor de perfecte aanvulling op hele strakke beats die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Op deze cd is daar absoluut geen sprake van. Ben ook erg benieuwd wat andere users hiervan vinden.
Maar......wij verschillen wel vaker van smaak hoor.....

Edit (ik zie dat jij dat ook nog even hebt gedaan): Mijn opmerking over dat het geen kwestie van smaak is, is ook hier zorgvuldig en bewust gekozen. Ik denk echt dat het namelijk zo is! Maar zeker even goede vrienden

avatar van GarnalenPeller
Occam's Razor blijft geweldig.
THAT'S THAT'S THAT'S THAT'S THAT'S WHAT I'M LEASING
THE SOUND BOY KILLAH