Kenji Kawai - Fate / Stay Night A.Ost (2006)

1 stem

Japan
Score
Label: Geneon

1. Disillusion (TV Size) (1:34)
  2. Senrei (1:45)
  3. Unmei No Yoru (3:25)
  4. Kagayake Shounen Shoujo (2:04)
  5. Fuji-nee No Theme (1:12)
  6. Kodoku Na Junrei (2:02)
  7. Majutsushi (1:44)
  8. Inga Ruten (1:48)
  9. Seihai (1:38)
  10. Eirei Chinkon (1:59)
  11. Kumo Wa Somari Yuku (1:49)
  12. Kasei Otto Wa Seigi No Mikata (1:34)
  13. Aintsuberun No Mori (1:42)
  14. Ie Nu Kizuato (2:08)
  15. Fuyuki Enkei (1:48)
  16. Uketsugareshi Kokuin (2:12)
  17. Kuchi Ta Kettou (1:56)
  18. Shikkoku No Juujika (1:46)
  19. Uruwashiki Hana (1:14)
  20. Yami Ugomeku (1:49)
  21. Taiko No Denshou (1:47)
  22. Eiyuu Ou (1:37)
  23. Emiya -Kenji Kawai Ver.- (2:39)
  24. Fuji-nee No Theme -triple Time Ver.- (1:08)
  25. Akogare No Yuutousei (2:12)
  26. Ikai No Fuchi (1:42)
  27. Kishi Ou No Hokori (2:24)
  28. Fuyu No Yousei (2:44)
  29. Ima Wa Sono Tsuguri Wo Oi Te (1:44)
  30. Senketsu No Kihei (2:03)
  31. Keiyaku (1:31)
  32. Yakusoku Sareta Shouri No Tsurugi -Kenji Kawai Ver.- (2:21)
  33. Eien No Toga (1:54)
  34. Kizuna (2:08)
  35. Uragiri No Majo (2:09)
  36. Kyouchou (1:31)
  37. Tenchi Hou Take (2:29)
  38. La Sola (3:52)
  39. Gunyuu Shissou (2:23)
  40. Anata Ga Ita Mori (TV Size) (1:32)
neo
Erg wisselvallige score. Met een componist als Kenji Kawai is er nooit een echte zekerheid. Sommige scores zijn bijzonder lelijk, anders deels en sommige van grote impact. Deze score is een mengsel van standaard, vaak elektronische muziek (die verre van interessant is), het elegante van onder meer Avalon en soms wat aardige atmosferische tracks. Er zitten enkele onvergetelijk opera-achtige momenten in die tot het beste werk van de componist behoren. Dit betreft zowel enkele stukken voor koor, die soms samengaan met zijn atmosferische muziek en een enkele maal geheel puur zijn. La Sola, uitgevoerd door een boy soprano, is van zo'n intense schoonheid dat blijft ontroeren. De verbluffende stem zingt op een relatief simpele, maar erg effectieve compositie van Kawai. (Beluister La Sola).

Het is niet de beste Kawai score, maar voor het gemak (met de nodige filtering van mindere stukken) een prima werk. Omdat enkele stukken er zo intens uitspringen, is de waardering als geheel toch een stuk hoger uitgevallen.

Tyn
neo schreef:
Met een componist als Kenji Kawai is er nooit een echte zekerheid.

Totaal niet mee eens!
Op de scores van Ghost In The Shell, Innocence en Avalon laat hij horen dat hij prachtige atmospherische filmmuziek kan maken. Over drie scores vind ik dat toch redelijk constant. Sky Crawlers had ook minstens een degelijke score.

neo
Hoeveel scores ken je in totaal? Want als je het niet eens bent op basis van die 4, dan vrees ik dat je toch echt te weinig kent.

Tyn
Vond de scores van de patlabor films ook niet slecht. Dat is dan 6.
Maar vooral bovengenoemde vier bevestigen voor mij dat hij genoeg muzikaal talent heeft en prachtige scores kan maken. Dat ie dat niet altijd doet.. tja.

neo
Een late reactie... Curieus om de stelling dat hij zeer wisselvallige werken aflevert afwijst door 6 goede werken te noemen die je kent. Dat zegt werkelijk niks over de consistentie binnen zijn carrière, want als er 1 carrière heel inconsistent is, dan het is wel die van Kawai. 6 scores wegzetten tegenover toentertijd zo'n 150 werken is tamelijk absurd. De enige manier om dat te kunnen bevestigen of te ontkennen, is door simpelweg veel en meer van zijn werk te kennen. Talent staat daar ook los van.