Masada - Live at Tonic (2001)

Jazz

17. Kisofim (8:35)
  18. Shechem (13:05)
pretfrit
Acharei Mot

De hele Masada Live reeks is de moeite maar Live at Tonic is mijn favoriet. Het album heeft een intense New York feel...hmm dat laatste kan ook mijn idee zijn..Dit is echter wel de meest intense Masada live cd.

avatar van Supernormal
Ja 'Achterei Mot' is zowat de Masada equivalent van het nummer 'Boom Boom' van Atomic (of andersom natuurlijk!): bijzonder opzwepend en gejaagd. De drummer die alles moet geven en de blazers die ook flink tekeer gaan. Elke versie van het stuk lijkt wel een feest. 'Lilin' is ook een zeer genietbare compositie.

Zorn zal echter nooit mijn favoriete saxofonist worden. Ik vind zijn improvisaties niet altijd even boeiend. Hij grijpt ook te vaak terug naar die typische schelle/schreeuwerige blaasklank wat de boel verbrod. Een soort van mislukte poging om wat energie te creëren?

Gelukkig omringt hij zich met topmuzikanten uit de New York scene - waaronder Baron, Cohen en Douglas. Het publiek is ook razend enthousiast wat wel tof is om te horen!