Blind Pilot - 3 Rounds and a Sound (2008)

Folk / Pop
Label: Expunged

1. Oviedo (3:52)
  2. The Story I Heard (4:33)
  3. Paint Or Pollen (3:37)
  4. Poor Boy (4:06)
  5. One Red Thread (4:31)
  6. Go On, Say It (3:21)
  7. Two Towns from Me (2:57)
  8. I Buried a Bone (2:39)
  9. Things I Cannot Recall (3:18)
  10. The Bitter End (3:22)
  11. 3 Rounds and a Sound (4:28)
Ik heb ze maandag 4 mei als voorprogramma gezien bij Counting crows ze speelde daar een paar nummers en verbaasde mij.Cd gehalld en moet zeggen lekker relaxte muziek aanrader

avatar van Lars11
Moest lang denken en toen wist ik het.......the kooks go folk......luister maar eens!

MasterRRR
Net het laatste nummer gehoord bij aflevering 10 van Californication seizoen 3. Prachtig nummer, ben benieuwd naar de rest!

avatar van wvv89
Ik hou altijd wel van dit soort muziek. Zitten zeker een paar pareltjes tussen. ("Paint or Pollen", "Two Towns From Me", "Oviedo", "Things I Cannot Recall" en "One Red Thread").

Dat "Go On, Say It" single is geworden begrijp ik dan weer niet. Heb helemaal niks met dit nummer.

4,0 *

avatar van Mctijn
wvv89 schreef:

4,0 *

Een van de weinige uptempo nummers en een radiovriendelijke speelduur.
Heb zelf ook niet veel met dit nummer. Paint or Pollen of One Red Thread zou een betere keus zijn geweest.

avatar van Rottingdale
Ook gevonden via Californication. Goede liedjes, niets meer niets minder. Gaat béétje vervelen na paar luisterbeurten.

jorisker
Ook hier via Californication!

Heb het album van een vriend gekregen. Vond eerst alleen het eerste en tweede nummer super goed omdat ik nooit verder kwam dan die twee nummers. De rest is wellicht nog wel genialer.

Op dit moment vind ik het album echt helemaal fantastisch. Wat heerlijk om te luisteren zeg, ongelooflijk. Voorlopig een 4,5*. Kan zeker nog zakken maar zo ook zomaar een blijvertje kunnen zijn.

Wat een heerlijke combinatie van stemgeluid en gitaarwerk. Puur genieten.

avatar van Eric de peric
Geweldig album. Vooral de nummers the "Story I Heard" en "One Read Thread".
Het zou me verbazen als mensen dit niet leuk vinden, ik ben een metalhead en zelfs ik vind dit helemaal geweldig

avatar van Nostak
Prachtig, prachtig album! Zoveel emotie in ieder nummer!

Btw: er komt binnenkort een nieuw album uit

Wordt met de luisterbeurt enthousiaster. Blind Pilot staat echt voor kwaliteit en dat merk je terug op de albums. Het is allemaal met zeer veel zorg samengesteld en de nummers klinken allemaal zeer prettig in de oren. Deze blijf ik voorlopig nog wel even afspelen.

avatar van wvv89
Helemaal gelijk! Vorig jaar zijn ze met een nieuwe plaat uitgekomen, We Are The Tide. Iets meer up-tempo, maar toch helemaal Blind Pilot. Vind ik nog iets beter dan deze!

We Are The Tide is ook wel een goed album inderdaad. Vind 3 Rounds and a Sound persoonlijk iets fijner. 'New York' is wel een prachtig nummer op dat nieuwe album.

Elmo.
Indie pareltje, heerlijk intiem en voelt door de vele laagjes toch nog vol en warm. Rijk folk geluid met accordion en trompet invloeden. Vooral de tracks "three rounds and a sound" en "Paint or Pollen" hebben een meeslepend emotioneel, doch warm laagje op zich.

1 van de mooiste albums die ik ooit heb mogen horen.. Ik heb er gewoon geen woorden voor.. absoluut briljant.
Blind Pilot :: '3 Rounds and a Sound' via @liveset on Vimeo

avatar van Mctijn
FridgeBoy schreef:
Blind Pilot :: '3 Rounds and a Sound' via @liveset on Vimeo

Zie nou wel

Deze is ook geniaal:
YouTube - Blind Pilot :: 'New York' via Liveset

avatar van douwef
gezien in het voor programma van calexico en was meteen onder de indruk. ontzettend mooi
album ingetogen en warm geluid.