Venice Is Sinking - Azar (2009)

Label: One Percent Press

1. Azar One (3:51)
  2. Ryan's Song (2:57)
  3. Okay (3:40)
  4. Azar Two (1:28)
  5. Wetlands Dancehall (3:52)
  6. Young Master Sunshine (5:54)
  7. Azar Three (3:29)
  8. Sun Belt (2:57)
  9. Iron Range (5:57)
  10. Azar Four (1:44)
  11. Charm City (7:25)
avatar van thebestfreaks
Dit juweel is goed verborgen zeg! Prachtige muziek met een brede orientatie. Er zijn veel vergelijkingen te maken, maar dat zijn momentopnamen. Denk aan Yo La Tengo, denk aan Slowdive, maar beter nog; denk daar maar niet aan. Popliedjes, melodieuze dramatiek, romantiek, strijkers en trompetten! Vocalen door zowel een heer als een dame en gezamelijk. Zelf noemen ze het 'orchestral pop'. Het wordt allemaal door de sfeervolle Azar 1t/m4 aan elkaar geregen en is een prachtig, zeer gedetailleerd, geheel. De cd bouwt heel knap op in sfeer, m.n. vanaf het geweldige Wetlands Dancehall. Heel, heel mooi !
Deze mening is tot stand gekomen na een luisterperiode van ongeveer een maand. De eerste keer dat ik Ryan's Song en Okay hoorde had ik het gevoel van 'prettig niemendalletje', maar dat is inmiddels veranderd, moge duidelijk zijn.
Een grote kans voor de top10 van 2009
Een zeer pikant detail is dat de cd te bestellen is via de website van de band zelf, voor 10 dollar en dat is incl bezorging in nl. Pfffff